Vágólapra másolva!
A belga fővárosban, Brüsszelben sikerült utolérnünk Dragóner Attilát, aki csütörtökön kétéves szerződést kötött az élvonalba jutott Molenbeek együttesével. A Ferencváros válogatott védője elmondta, hogy tavaly is mehetett volna, mégis az Üllői úton maradt, most viszont már családja jövőjére is gondolt, amikor döntött. Nem csak távozó játékosról hallani az Üllői úton, ugyanis a hírek szerint Bodnár László érkezésére is van esély.

- Milyen fogadtatásban volt része? - kérdeztük Dragónert.
- Nem panaszkodhatok, hiszen a klub elnöke mutatott be az újságíróknak és a játékostársaknak, de ami ennél is fontosabb, hogy minden pillanatban éreztetik velem, mekkora szükségük van rám. Beszéltem már a csapat spanyol edzőjével is, ő is jelezte, hogy a védelem tengelyében főszerepet szán nekem. A bajnokság előtt több edzőmeccset játszunk holland élvonalbeli csapatokkal, továbbá a francia Lens és a Bajnokok Ligája döntős Monaco ellen. A családom három hét múlva követ Brüsszelbe, hiszen kisebbik fiam, Áron nemrég született, így bölcsebb, ha egyelőre otthon maradnak, és csak miután kiválasztottam a lakást, akkor jönnek utánam.

- A viharosnak mondható tavaszi idény után milyen érzésekkel hagyja ott a Ferencvárost?
- Mindenképpen nehéz szívvel, hiszen mindig is szerettem és szeretni is fogom a Fradit, ám úgy érzem, most váltanom kellett. Már tavaly is külföldre szerződhettem volna, mégis maradtam az Üllői úton, ezúttal azonban már a családom jövőjére is gondolnom kellett.

- A válogatottság mennyire foglalkoztatja még?
- Állandóan foglalkoztat, és nagyon szeretnék visszakerülni a válogatottba. Remélem, egy vagy két meccsre ellátogat Belgiumba a kapitány, és személyesen győzhetem meg arról, hogy küldje csak nyugodtan a meghívót.

Dragóner csütörtökön este tér haza Budapestre, jövő héttől azonban már a belga csapattal együtt készül, ám nem csak ő távozott időközben az Üllői útról, hanem Kriston Attila is, akit az MTK invitál a soraiba. A Fradi játékosának tekinthető viszont Zavadszky Gábor, aki el is utazott a zöldekkel az edzőtáborba, mint ahogy szívesen látnák az Üllői úton a legutóbb a portugál Estorilban szerepelt Horváth Ferencet, valamint az egykori debreceni, jelenleg az ukrán Arszenal Kijevben futballozó válogatott jobbhátvédet, Bodnár Lászlót.

Bánki József