Vágólapra másolva!
Antoniosz Nikopolidisz, a görög labdarúgó-válogatott 32 éves kapusa a Panathinaikosz csapatától az Olimpiakoszhoz szerződik. A vasárnap befejeződött portugáliai Európa-bajnokságon remekelt kapuvédő három évre írt alá a pireuszi klubhoz. Az Eb-ezüstérmes portugál csapat második számú hálóőre, Joaquim Sampaio a Bragától a Benficához igazol.

A 48-szoros válogatott Nikopolidisz az Eb-n nem kapott gólt a három utolsó - Franciaország, Csehország és Portugália elleni - mérkőzésen, s ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett Otto Rehhagel szövetségi kapitány csapatának diadalában.

Nikopolidisz 1989 óta a Panathinaikosz játékosa volt, 1999 óta válogatott. Nem most tűnt fel, már korábban a világ egyik legjobb kapusának tartották, szerepelt már a világválogatottban is. Most az Olimpiakoszon kívül a Fulham is csábította, de végül a pireuszi klubelnök, Szókratész Kokkalisz határozott kérésére maradt hazájában.

A Bragától a Benficához igazol Joaquim Sampaio, az Európa-bajnokságon ezüstérmes portugál válogatott cserekapusa - adta hírül az MTI. A 28 éves hálóőr öt évre szóló szerződést kötött a lisszaboni együttessel, amelyet a jövőben az olasz nemzeti csapat volt szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni irányít majd. Sampaio - aki az Eb-n egy percet sem játszott a házigazdák gárdájában - tíz év után hagyja el a Bragát.

Ch. Gáll András