Vágólapra másolva!
A Norvégiában légióskodó Kovács Péter a listavezető Tromsö együtteséből a Viking Stavangerhez szerződött - értesült az [origo] norvégiai forrásból.

A kétszeres válogatott labdarúgó három és fél éves szerződést írt alá a 14 csapatos norvég bajnokság tizedik helyezettjéhez, ám a kontraktus tartalmaz egy olyan kitételt, miszerint ha egy külföldi nagycsapat bejelentkezik a támadóért, akkor megfelelő összeg ellenében elviheti.

Kovácsot a pompás felszereltségű Viking-stadionban legjátszott Stavanger-Tromsö (1-2) mérkőzés után mutatták be a hazai szurkolóknak. Érdekesség, hogy az összecsapás utolsó tíz percében még a vendégcsapat színeiben lépett pályára a 25 éves csatár, majd magára öltötte a Viking 9-es számú mezét.

"Kovács az a típusú játékos, akire jelen pillanatban nagy szükségünk van, hogy feljebb lépjünk a tabellán" - jelentette ki Bjarne Berntsen, a gólínségben szenvedő patinás klub elnöke.

A játékos egyhetes szabadságát Magyarországon tölti, majd a Lilleström elleni, július 25-ei mérkőzésen debütál új csapatában. Kovács korábban az [origo]-nak elmondta: új norvég klubját csak ugródeszkának tekinti, célja továbbra is az, hogy Angliába igazoljon.