Vágólapra másolva!

Carvalhóval és Eto'óval kampányol Perez

Florentino Perez, a Real Madrid labdarúgócsapatának lemondott elnöke, aki újraindul a klub július 11-i elnökválasztásán, megígérte, ha újra bizalmat kap, akkor megszerzi a portugál Ricardo Carvalhót és a kameruni Samuel Eto'ót.

A portugál válogatott tagjaként Európa-bajnoki döntőre készülő védő jelenleg a Bajnokok Ligája-győztes FC Porto játékosa, míg az afrikai csatár, aki korábban már megfordult a királyi gárdában, a Real Mallorcát erősíti.

Az egyesület legutóbbi első számú vezetője szerdán már tett egy visszhangot kiváltó kijelentést, mely szerint, ha posztján marad, felújíttatja a Santiago Bernabeu-stadion. A legendás aréna jelenleg 82 ezer férőhelyes, de lassan elavulttá válik, ezért Perez elképzelése szerint egy mozgatható tetőtérrel bővülne a létesítmény, amelyre körülbelül 36 millió eurót szánna.

Az elnökválasztáson Perez mellett a klub korábbi első embere, Lorenzo Sanz, valamint Arturo Baldasano milliárdos vállalkozó indul. Perez négy évvel ezelőtt ütötte ki az elnöki székből Sanzot, jóllehet annak elnökösködése idején a labdarúgócsapat három év alatt kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az utód azzal nyerte el a pártoló tagok rokonszenvét, hogy minden új idényre beígért egy-egy nagy sztárt, amit aztán - sorrendben Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo és David Beckham megszerzésével - be is tartott.