Vágólapra másolva!
Vasárnap rendezték a Kárpát-medencei magyar futballcsapatok diákolimpiájának döntőjét az Üllői úton. A fiatalabbaknál a bácskai Zenta, az idősebbeknél az erdélyi Székelyudvarhely csapata győzött, és megjelent a finálékon az Aranycsapat legendás játékosai közül Puskás Ferenc és Grosics Gyula, az érmeket pedig Mádl Ferenc köztársasági elnök adta át a boldog fiataloknak.

A sorozat népszerűségére jellemző, hogy már napokkal korábban erdélyi, felvidéki és vajdasági lapok érdeklődtek a döntők részletei iránt. Ráadásul, mint Kű Lajos, az FTC és a belga FC Bruges hajdani válogatott labdarúgója, a torna főszervezője elmondta, 84 év után először került sor ilyen nagyszabású sporteseményre, amelyre a Kárpát-medencében élő valamennyi magyar iskolás jelentkezhetett.

A sorozatra 250 határon túli együttes nevezett, míg a vasárnapi döntőben az egyaránt bácskai Zenta és Szabadka, valamint az erdélyi Székelyudvarhely és a felvidéki Borsi gárdája mérkőzött meg. A fiatalabb korosztályban (13-15 év) Zenta csapata 6-0-ra nyert Szabadka ellen, míg az idősebbeknél (17-18 év) Székelyudvarhely 5-1 arányban múlta felül Borsi legjobbjait.

Olvasóink szerint kínlódni fog a Fradi

A hírek szerint Gera, Tököli és Dragóner is elhagyhatja a bajnokcsapatot. Mi lesz a zöld-fehérekkel?
Kérdésünkre így szavaztak önök:
- Kínlódás minden fronton 2536 73,4 %
- Itthon parádé, nemzetközi kupában szenvedés 477 13,8 %
- Megfelelő helyettesekkel BL-vitézkedés 441 12,8 %
Összesen: 3454 szavazat



A fiatalok meghatottan vették át az érmeket Mádl Ferenctől, mint ahogy személyesen találkozhattak Puskás Ferenccel, Grosics Gyulával, Várhidi Pállal, az Újpest ugyancsak legendás játékosával, majd edzőjével, továbbá a házigazda Ferencváros vezetőivel. Kű Lajos kijelentette, terveik szerint hagyományt teremtenek a tornából, mi több, más sportágakat is szeretnének bekapcsolni a sorozatba, így nem kizárt, hogy ősztől kosárlabdában és kézilabdában is indulnak a selejtezők a Kárpát-medencei fiatalok részvételével.

Bánki József