Vágólapra másolva!
Matthias Sammer, a VfB Stuttgart új vezetőedzője szerint jó üzletet kötöttek a francia Matthieu Delpierre leigazolásával. A Lille 23 éves védője 81 mérkőzésen szerepelt a francia első ligában, és a stuttgarti tréner elsősorban a Schalkéhoz szerződött brazil Marcelo Bordon pótlására javasolta megszerzését.

Delpierre a VfB első igazolása az új idényben: a franciával négyéves szerződést kötöttek a svábok. Az igazi mozgás a keretben azonban az Eb után várható, hiszen több kiszemelttel is tárgyalnak a vezetők. Mindenesetre Delpierre megszerzését, aki szabadon volt igazolható, Matthias Sammer, a VfB új edzője, nagyszerű üzletnek és komoly erősítésnek tekinti. A védőt technikás, gyors játékosnak tartják, 193 centis magasságának megfelelően pedig a fejjátéka is átlagon felüli, nem véletlen, hogy a Gelsenkirchenbe távozott Bordon pótlását várják szereplésétől.

"Szerencsésnek tartom, hogy Matthias Sammer korban közel áll a játékosokhoz" - véleményezte az új mestert Szabics Imre, stuttgartiak magyar válogatott csatára. "Ráadásul kötődése is van a klubhoz, mivel korábban futballozott Stuttgartban. Amennyiben pedig nálunk is úgy mutatkozik be edzőként az első évben, mint tette azt Dortmundban, amikor is bajnok lett a csapatával, mindannyian nagyon boldogok leszünk. Már várom az új szezont és szerencsére a sérülésem is szépen javul."

A magyar válogatott centere még egy hétig élvezheti a szabadságot, hiszen a Stuttgart június 26-án kezdi meg a felkészülést az őszi szezonra.

Bánki József