Vágólapra másolva!
A kolumbiai Once Caldas után a címvédő argentin Boca Juniors jutott be a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjébe, miután idegenben büntetőkkel legyőzte az ősi rivális River Plate együttesét.

Nagy meglepetésre a jóval esélyesebb Sao Paulót búcsúztató Once Caldas jutott elsőként a döntőbe a legnépszerűbb dél-amerikai klubsorozatban, a Libertadores-kupában. A szinte teljesen ismeretlen kolumbiai csapat sikere még úgy is szenzáció, hogy a braziliai első találkozó 0-0-s eredménnyel zárult. A visszavágó drámaian alakult, mert 1-1 után a győztes gólt a 90. percben szerezte Jorge Agudelo.

Az Once Caldas 1950-ben és tavaly (az apertura-szakaszban) volt kolumbiai bajnok. Az országot korábban három együttes képviselte a Libertadores-kupa döntőjében, de csak a medellini Atletico Nacional tudott diadalmaskodni 1989-ben. Az Once Caldas ellenfele a címvédő Boca Juniors lesz a fináléban, az argentin együttes óriási csatában, három kiállítással megspékelt meccsen, tizenegyesekkel győzte le örök riválisát, a River Plate-et.

A döntő összecsapásait június 23-án és 30-án rendezik.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágók:
Once Caldas (kolumbiai) - Sao Paulo (brazil) 2-1 (1-1)
Manizales, 44 ezer néző
gól: Alcazar (27.), Agudelo (90.), illetve Danilo (32.)

River Plate (argentin) - Boca Juniors (argentin) 2-1 (0-0) - büntetőkkel: 4-5
Buenos Aires, 70 ezer néző
gól: Gonzalez (50.), Nasuti (90.), illetve Tevez (84.)
piros lap: Sambueza (83.), illetve Vargas (46.), Tevez (85.)