Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a következő szezonban Pápa néven a Veszprém megyei városban szerepel az NB I-ben idén negyedik Balaton FC labdarúgócsapata, az MTI információi szerint a két klub vezetője erről már meg is egyezett és csütörtökön előszerződést írt alá.

A hírek szerint a pápaiak nem megveszik a társaságot, hanem az új egyesületet szponzorként támogatják, amelynek százszázalékos tulajdonjoga továbbra is a klubot birtokló Kuti Istvánhoz tartozik majd. A nevezési határidő az NB I következő idényére hétfő.

A Kisalföld azonban úgy tudja, a Balaton-parti egyesületet üzemeltető gazdasági társaság eladja indulási jogát, melynek megvásárlására a Pápai ELC is komoly esélyes. A Pápa a másodosztályban 10. lett 12-12 győzelemmel és vereséggel, illetve 10 döntetlennel.

Pápai forrásból származó hír szerint szintén nincs még megállapodás az ügyben, bár a labdarúgással kapcsolatos témában jövő hétre sajtótájékoztatót ígértek. Akár egy nap, akár egy hét múlva, könnyen megeshet, hogy jövőre Pápa is bekapcsolódik az élvonalbeli futball vérkeringésébe.

A Balaton FC-nél egyébként jelenleg egyetlen igazolt játékoson kívül még Csertői Aurél vezetőedző bír érvényes szerződéssel. A siófoki csapat abdai vezetőedzője, aki egyébként Pápán is dolgozott már edzőként, jelenleg Olaszországban nyaral, de elmondta: ő tud arról, hogy tárgyalnak a Balaton FC indulási jogának eladásáról.

"Sok klubnak nehéz anyagi körülmények között kell talpon maradnia, ezért az ilyen ügyletek a mai labdarúgás velejárói. Persze ez nem rám tartozik, hiszen én a vezetőedző vagyok, a klubtulajdonos joga dönteni a folytatásról."

[origo]/(MTI)