Vágólapra másolva!
Nem akármilyen ajánlatok közül válogathat Király Gábor. A Hertha BSC együttesétől hét év után elköszönt magyar válogatott kapust ugyanis jó nevű angol csapatok és a világhírű skót Celtic is szívesen látná soraiban. A szabadságát szülővárosában, Szombathelyen és a Balaton partján töltő hálóőrrel a külföldi invitálásokról beszélgettünk.

- Igaz, hogy a már korábban nyilvánosságra hozott Liverpool mellett a londoni Fulham és Tottenham, valamint a skót Celtic is szeretné szerződtetni?
- Igaz, ám időközben a szintén angol Newcastle és Portsmouth is belépett a sorba. Talán a skóciai szerződésemnek van a legkisebb esélye, a sorsom a napokban dől el. Ami biztos, szívesen védenék a Premier Legaue-ben.

- Az említett csapatoknál viszont válogatott kapusokkal kellene megküzdenie, a Tottenhamnél például a Leedstől elcsábított Paul Robinsonnal, a Fulhamnél a holland Van der Sarral, Liverpoolban a lengyel Dudekkel, azaz nem tart attól, hogy kevés lehetőséghez jut majd?
- Nem, mivel az angol csapatok vezetői kijelentették, nem első számú kapusként, hanem minőségi kapusként akarnak szerződtetni, ugyanis szeretnék, ha két egyforma képességű hálóőr állna a mindenkori menedzser rendelkezésére. Ez teljesen korrekt eljárás, és a vezetők azt is jelezték, hogy mindig a legjobb formában lévő kapust szerepeltetik, s a döntésben az edzésmunka, a mentális és a fizikai felkészültség is szerepet játszik majd. Vagyis új csapatomnál, amely mint mondtam, az elkövetkezendő napokban kerülhet nyilvánosságra, nem az lesz a döntő szempont az aláírás előtt, hogy válogatott kapussal kell megküzdenem a helyért, vagy sem.

- Miként telik a szabadsága idehaza?
- Számomra mindig remek érzés Szombathelyre visszatérni, néhány napot a Balatonon is eltöltünk, aztán június közepén utazunk Berlinbe, hiszen második gyermekünk is ott születik majd meg. Éppen ezért az edzéseket is a Herthánál kezdem el, ebben már a tárgyalások során megállapodtam az angol klubok vezetőivel.

Bánki József