Vágólapra másolva!
A bajnok Ferencvárosnál nem feledkeztek el arról, hogy Garami Józsefnek is komoly szerepe volt a sikerben, így aztán a rutinos tréner - segítőjével, Pölöskei Gáborral és a Sopronba kölcsönadott Huszti Szabolccsal együtt - is kap az aranyéremből. A tréner egyébiránt már javában tervezi a jövő évi csapatot az MTK-nál.

- Milyen érzésekkel tekint vissza az Üllői úton eltöltött két évre? - kérdeztük Garamit.
- Büszke és boldog lehetek, hiszen nagyszerű közönség előtt remek játékosokkal dolgozhattam, s bizony nagyon meg is kedveltem a Fradit. Az első évben ezüstérmet szereztünk, amit mindenki sikerként könyvelt el a klubnál, idén pedig a közismert nehéz körülmények közepette is sikerült az élen végeznünk. Mindez annak is köszönhető, hogy a két év alatt jó kapcsolatot sikerült kialakítanom a játékosokkal, enélkül úgy érzem, nem sikerült volna úrrá lennünk az őszi gondokon. Sok segítséget kaptam a csapat kulcsembereitől, Lipcseitől, Dragónertől, Szűcs Lajostól és Gerától, ami nagyban befolyásolta az eredményességet is. A csapat tartását jelzi, hogy a számomra máig érthetetlen ötgólos debreceni vereség után is sikerült talpra állni, és győzelmekkel zárni a valóban nehéz fél évet.

- Gondolom, örömmel értesült arról, hogy ön is kap az aranyéremből...
- Természetesen jólesik, hogy nem felejtettek el, ám talán joggal érzem úgy, hogy a fele az enyém a sikernek. Vagyis büszkén vehetem át gondolatban az aranyérmet, no meg majd a gyakorlatban is, de ami legalább ilyen fontos számomra, hogy a bajnoki cím megszerzése után szinte az összes Fradi-játékos felhívott telefonon, márpedig ők a főszereplők, így ez az elismerés különösen boldoggá tesz. Összességében nyugodt lelkiismerettel tekintek vissza a Ferencvárosnál eltöltött időszakra, hiszen mindent megtettem a siker érdekében.

- Az MTK-nál a jövőben fiatal együttest akarnak kialakítani, netán rutinosabbakra is számítanak?
- A klubnál továbbra is a precíz utánpótlás-nevelés az első számú feladat. Az utóbbi időben Bodajkon sokat erősödtek a fiatalok, akik közül heten szerződést kapnak az MTK-nál, s bár mindannyian nem lesznek a kezdőcsapat tagjai, a célom, hogy stabil élvonalbeli futballistát neveljek belőlük. Az MTK-nál Juhász Rolandék után ez a második korosztály, amely a jövőben ütőképes csapatot alkothat.

- Mikor véglegesítik a keretet?
- Július közepén, s akkor beszélhetünk a tervekről is. Jelenleg még teljesen átalakulóban a keret, sokan távoznak a klubtól a lejárt szerződésű játékosok közül. Új csapatot kell kialakítani, ami nehéz, de szép feladat, ezért is várom izgalommal az új bajnokságot.

Bánki József