Vágólapra másolva!
A svéd Östers IF után az örmény FC Mika, valamint egy ukrán csapat nyerte el az UEFA-kupa selejtezőben való indulás jogát az Európai Labdarúgó Szövetség Fair Play-listája alapján.

A rangsorban a svédek végeztek az élen, s így az Östers IF múlt csütörtökön már megkapta a szereplés lehetőségét. További tizenegy tagállam - Örményország, Ukrajna, Dánia, Norvégia, Anglia, Németország, Írország, Finnország, Spanyolország, Albánia és Izland - Fair Play-pontszáma volt még elegendő arra, hogy csapataik részt vegyenek a fennmaradó két helyért folyó sorsoláson.

A szerencse az örményeknek és az ukránoknak kedvezett. Előbbi országból az FC Mika vehet részt az UEFA-kupában, míg Ukrajnában csak június 19-én zárul a bajnokság, és akkor derül ki, melyik gárda kapja a szabadkártyát.

Az európai szövetség a "pozitív játék", az ellenfelek és a játékvezetők iránt mutatott tisztelet, a szurkolói magatartás és természetesen a "büntetőtételek", a piros, valamint sárga lapok alapján rangsorolja az országokat a sportszerűségi versenyben.