Vágólapra másolva!
A betervezett svájci szanatórium helyett Brazíliában folytatja drogelvonó kúráját Diego Maradona futball-legenda, ha a Sao Paulótól 100 km-re lévő campinhasi klinikán egy golfpályát építenek neki.

"Hamarosan nekifogunk a munkálatoknak, de a speciális igények miatt legalább 20-30 napra lesz szükségünk a terület kialakításához" - mondta az argentin szupersztár ellátásával vélhetően jól járó Jundai intézet képviselője.

Maradona hétfőn hagyhatta el először a Buenos Aires melletti Ituzaingo kábítószer-elvonó kórházat, ahova több mint két héttel korábban szállították be. A néhány órás golftúra során a Libertad sportközpont vezetője szerint rendkívül jó hangulatban volt, és a korábbinál legalább 20 kilóval könnyebbnek tűnt.

Az exfutballista - aki 1986-ban világbajnoki címig, 1990-ben pedig a második helyig vezette az argentin válogatottat - speciális diétával és alvókúrával készítik fel a még előtte álló 6-18 hónapos gyógykezelésre. A hosszú ideje kokainfüggőségben szenvedő, 43 éves Maradona április 18-án súlyos szív- és légzési panaszokkal került be először egy Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték. Ezután saját felelősségére elhagyta az intézményt, s néhány napos "kimenője" alatt egy barátjának birtokán focizott, golfozott és interjúkat adott.