Vágólapra másolva!
Miután Jacques Santini, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy a jövő szombaton kezdődő portugáliai Európa-bajnokság után a Tottenham Hotspurhoz szerződik, megindult a találgatás, hogy ki irányítja majd a nemzeti tizenegyet a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőkön.

A poszt lehetséges várományosai között - különböző esélyekkel - Laurent Blanc-t, Didier Deschamps-t, Jean Tiganát, Raymond Domenech-t és Raynald Denoueix-t emlegetik. A 38 éves Blanc ugyan nem rendelkezik megfelelő edzői tapasztalatokkal, mégis esélyesnek tartják, mivel rendkívül jó kapcsolatot ápol a világ-és Európa-bajnok együttes tagjaival, egykori játékostársaival.

Ugyanakkor a 35 éves Deschamps az AS Monacónak a Bajnokok Ligája-döntőjébe vezetésével bebizonyította, hogy rendkívül jó szakember, míg a 47 éves Tigana 2001-ben az angol Premier League-ben, a Fullhamnél szerzett alapos ismereteket. Domenech az U21-es csapattal végzett remek munkája miatt került előtérbe, Denoueix neve pedig azért merült fel, mert amellett, hogy az FC Nantes-nál és a Real Sociedadnál korábban sikereket ért el, jelenleg "szabadúszó".