Vágólapra másolva!
Emerson átigazolásával kapcsolatban már megegyezett egymással a Real Madrid és az AS Roma, míg Francesco Tottiról tovább alkudoznak a két labdarúgóklub vezetői.

A spanyolok állítólag 15 és 17 millió euró közötti vételárban állapodtak meg az olasz egyesülettel, a helyzetet azonban bonyolítja, hogy a brazil középpályás inkább a Juventushoz szerződne. A rómaiak azért a Real Madrid ajánlatát fogadták el, mert a torinóiak mindössze 10 milliót kínáltak a 28 éves világbajnok klasszisért.

"A Romával már mindenben megegyeztünk, s rendkívül furcsának találnám, ha Emerson lenne az első futballista, aki visszautasítja azt a klubot, amelyet Real Madridnak hívnak" - mondta Ernesto Bronzetti, a spanyolok szóvivője.

A Real nem csak Emersont szeretné megszerezni a komoly anyagi gondokkal küzdő AS Romától (250 millió euró az egyesület adóssága), tudniillik Florentino Perez madridi elnök 15 millió eurót és Fernando Morientest ajánlotta Francesco Tottiért. Amennyiben ebben a szezonban a Bajnokok Ligája-döntős AS Monacóban kölcsönben szerepelt válogatott spanyol csatár mégsem lesz része a tranzakciónak, akkor 25 millió lehet az olasz játékmester vételára. A tekintélyes Gazzetta dello Sport szerint ez az összeg legfeljebb kiindulási alapnak jó. Tottinak négyéves szerződést ajánlanak, amely évi 6,5 millió eurót garantálna neki.

A királyi gárda egy futballistát már korábban megszerzett az AS Romától: az argentin védő, Walter Samuel május 21-én öt évre írt alá.