Vágólapra másolva!
Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke szerint mindenképpen a Ferencváros nyerte a 2003-2004-es bajnokságot, ráadásul a Debrecen eddig hivatalosan még nem is óvta meg a zöld-fehérek elleni aranycsatát Tököli Attila jogosulatlannak tartott szereplése miatt. Az MLL első számú vezetője szerint az is jelzésértékű, hogy csütörtökön késő este az Üllői úton sor került a hivatalos éremátadásra.

Tekintse meg a DVSC óvását!

"Egy dolog biztos: Tököli vagy egy jó, vagy egy rossz döntés miatt, de játékjogosultsággal rendelkezett. A helyzet ráadásul az, hogy a Debrecen pro forma még semmilyen óvást nem nyújtott be. Olvasom az újságokban, hogy óvni szeretnének, egy faxot is küldtek, miszerint óvni szeretnének, de ma 11 óráig a ligához nem érkezett be a hivatalos formáknak megfelelő óvás, amelyet postai úton kell eljuttatni" - mondta Szieben László a szerdai sajtóbeszélgetésen. Hozzátette: a hajdúsági klub péntekig tiltakozhat hivatalosan a csatár szereplése ellen.

"Ha ez megtörténik, és formailag, valamint egyéb szempontoknak is megfelel az óvás, akkor a liga tájékoztatja az MLSZ-t, amely a bajnokságot rendezi. Ha az MLSZ visszautalja az ügyet, akkor a liga átadja azt a fegyelmi bizottságnak, mert csak ez a testület jogosult döntést hozni az ügyben."

Az MLL-elnök megjegyezte: szeretne felkérni egy olyan független, joghiteles személyekből álló testületet, amely eldönti, hogy követett-e el valaki hibát az ügy során. "A testület tagja Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Vitray Tamás, a Nemzeti Sporttanács leendő elnöke és Szilágyi György, az MLSZ tiszteletbeli elnöke lesz, munkájukat három független jogász segíti majd. A liga köteles mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítani, és ha az említett bizottság szerint ezt nem tettük meg, akkor ennek humánpolitikai következményei lesznek."

A DVSC újra benyújtja az óvást

A Debrecen honlapján Szilágyi Sándor cégvezető kommentálta Szieben László bejelentését:
"A klub tudomására jutott, hogy hivatalos időn belül feladott levelet a liga nem kapta meg. A DVSC vezetése ezért útnak indított egy kollégát, aki személyesen viszi el az óvást az illetékeseknek."



A liga egyébként a jövőben a fegyelmi bizottság elnevezését független sportfegyelmi testületre változtatja.

A 30. fordulóban Siófokon a játékvezető a mérkőzés után kiállítottnak nyilvánította a válogatott ferencvárosi csatárt, mivel Tököli állítólag megsértette őt. A fegyelmi bizottság először három mérkőzésre eltiltotta a futballistát, a fővárosi klub azonban a játékos meghallgatását kérte az fb-től. Ez megtörtént múlt kedden, s az MLL bizottsága ezután úgy döntött: új eljárást rendel el, s június 8-án hozza meg határozatát, egyben visszaadta a támadó játékjogát. Tököli ezek után pályára lépett, s gólt is szerzett csütörtökön este a debreceniek elleni 3-1-es győzelemmel zárult meccsen, s ezzel a IX. kerületi gárda lett a bajnok. A debreceniek szerint az Újpest ellen a kiállítás miatt mulasztott a futballista, így az aranycsatában a Siófokon begyűjtött harmadik sárga lapja miatt nem játszhatott volna.