Vágólapra másolva!
A Radio Marca spanyol rádióállomás szerint Rafa Benitez, a Valenciával ebben a szezonban bajnokságot és UEFA-kupát nyert vezetőedző az angol Liverpool labdarúgócsapatához szerződik. A Dortmundnál megvan a távozó Matthias Sammer utódja, akit Bert van Marwijk vált a kispadon.

"Ez az egyik legnehezebb döntés, amelyet a pályafutásom alatt meghoztam" - nyilatkozta a leköszönő tréner egy sajtótájékoztatón. "Nagyra tartom, hogy a klub megpróbált marasztalni, de azok a dolgok, amelyekkel ebben a szezonban szembesültem annyira elrontották a hangulatomat, hogy át kellett értékelni a helyzetemet. Egy pár napra elvonulok, mérlegelem a lehetőségeket, hogy aztán a legkedvezőbbet válasszam".

A hírek szerint Benitez és Jesus Garcia Pitarch, a Valencia sportigazgatója akkor kerültek összetűzésbe, mikor a szezon elején a tréner elégedetlenkedett a kért játékosok átigazolásának meghiúsulása miatt. Kettőjük rossz viszonya és pénzügyi problémák okozhatták az edző döntését. "Köszönök mindent a játékosoknak, a klub alkalmazottjainak, a sajtó munkatársainak, és különösen a szurkolóknak, az elmúlt három évért" - zárta mondandóját Benitez, aki könnyek között távozott a sajtótájékoztatóról.

Spanyol sajtóértesülések szerint Benitez utóda az AS Monacót a Bajnokok Ligája döntőjéig vezető francia Didier Deschamps vagy a Chelsea-től hétfőn menesztett Claudio Ranieri lesz. Az olasz tréner 1997 és 1999 között már dolgozott az FC Valenciánál, öt évvel ezelőtt Spanyol Kupát nyert az együttessel, amely emellett története során először bejutott a Bajnokok Ligájába.

A Radio Marca úgy tudja, hogy a 44 éves szakembert öt évre szerződtetné a Liverpool, amely Gerard Houllier menesztése után edzőt keres az új idényre. A 'Pool vezetői egyelőre várnak a bejelentéssel, de Rick Parry, az angolok igazgatója elmondta, hogy két héten belül mindenképpen nyilvánosságra kerül döntésük.