Vágólapra másolva!
Nagy a csalódás Kiprich József csapatánál, hiszen a Szatmárnémeti Olimpia (noha egy forduló még hátravan a román másodosztály küzdelmeiből) már biztosan nem juthat fel az élvonalba. Emiatt a hajdani kiváló magyar válogatott csatár feltehetően távozik a klubtól.

Tízezer néző előtt remekül kezdett a szatmári együttes, az első negyedóra végén vezetést szerzett, ám a harmadik helyen álló, és győzelmével még a feljutásra is esélyes kolozsvári rivális megfordította az eredményt. Az élvonalba jutás immáron csak az Aranyosgyéresen győztes petrozsényi Jiul és a Kolozsvári CRF között dől el, Kiprich József pedig a válásról beszélgethet Mircea Govor klubelnökkel. Csak érdekességképpen jegyezzük meg: az Erdélyben megjelenő Krónika szerint a szatmári és a kolozsvári gárda összesen 110 ezer eurót ígért az aranyosgyéresi játékosoknak, amennyiben legyőzik az éllovas Jiult. Nem sikerült, így Kiprich együttese lemondhatott az áhított célról.

Kiprich távozása mellett szól az is, hogy szerződésében az szerepel, amennyiben az Olimpia nem jut fel az első osztályba, az egykori magyar válogatott futballista távozik a klubtól. Arról nem is beszélve, hogy Govor elnök három héttel ezelőtt Kiprichet vezetőedzőből szakmai igazgatóvá nevezte át, azaz, a szakmai munka közvetlen, kispadról történő irányítást másnak adta át. Kiprichnek egyébként magyar kluboktól is vannak ajánlatai, hogy messzebbre ne menjünk, amennyiben Détári Lajos (akit ugyancsak több csapat szeretne a kispadján látni) távozik Tatabányáról, klasszikus hazatérésről beszélhetünk a népszerű "Kipu" esetében.

Bánki József