Vágólapra másolva!
Emilio Butraguenót (41), a klub legendás csatárát jelölte ki a csütörtökön lemondott sportigazgató, Jorge Valdano utódjául Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke. Június 11-én maga Pérez is lemond formailag, s az "interregnum" július 11-ig, a klub elnökválasztásááig tart. Valdano lemondása június 11-től érvényes, Butragueno ugyanekkor lép a helyére - vezérigazgatói minőségben -, s amennyiben július 11-én Pérez győz, akkor megbízatása automatikusan határozatlan időre meghosszabbítódik.

Emilio Butragueno ez idáig gyakorlatilag Valdano helyetteseként dolgozott, a hazai mérkőzéseken mindig a díszpáholy hátsó, eldugott szögletében volt látható, a főnöke melletti széken. A június 11. és július 11. közötti hónapban Butragueno teljes szabadságot kap a játékoskeret alakításával kapcsolatban, és José Antonio Camachóval, a hétfőn szerződtetett új vezetőedzővel közösen felelős a 2004-2005-ös évad Real Madridjának összeállításáért.

Amennyiben Pérezt újraválasztják, és a "Keselyű" (El Buitre) mandátuma meghosszabbodik, nagy a valószínűsége, hogy az egykori gólvágó bevonja a madridi vezérkarba két barátját, a sokszoros válogatott Míchelt és Manuel Sanchíst. Ők ketten annak idején - Butraguenóval, Pardezával és Martín Vázquezzal együtt - tagjai voltak a Quinta del Buitre nevű ötösfogatnak, a nyolcvanas évek legendás madridi kvintettjének.

Butragueno a Madrid történetének egyik nagy alakja: 463 mérkőzésen 172 gólt szerzett a klub színeiben, hat alkalommal volt bajnokcsapat tagja. A spanyol válogatottban 69 meccsen 26-szor volt eredményes. Ami Valdanót illeti, négy évet töltött el a klubigazgatói székben, 2000 nyarán Pérezzel együtt érkezett, s mint mondta, úgy érzi, vele együtt kell távoznia. (Pérez azonban csak formálisan mond le június 11-én, mert harcba indul valószínű újraválasztásáért.)

Ch. Gáll András