Vágólapra másolva!
Szerdán a 32. fordulóval befejeződtek az Arany Ászok Liga alsóházának küzdelmei. Az már korábban kiderült, hogy a Haladás és a Békéscsaba is osztályozóra kényszerül: előbbi az NB I B-ben ötödik Nyíregyházával, utóbbi pedig a hatodik REAC-cal meccsel az élvonalért. A Pécs győri sikerével megnyerte az alsóházat, azaz hetedik lett, ezen a meccsen góllal búcsúzott el az aktív játéktól Nyilas Elek, a hazaiak kiválósága. A Békéscsaba 2-0-ra legyőzte a Videotont, a Haladás-Zalaegerszeg nyugati rangadó pedig 1-1-es döntetlenre végződött.

Arany Ászok Liga, 32. forduló, alsóház:
Győri ETO FC - Pécsi MFC 1-3 (1-1)
Győr, 500 néző
vezette: Sápi
Győr: Krass - Regedei (Nicsenko 60.), Zsók, Kartelo, Makra - Nyilas (Imrik
80.), Jäkl, Horváth R., Varga Z. (Laki 60.) - Peric, Priskin.
Pécs: Németh G. - Bajusz, Dienes, Szekeres - Notheisz (Koltai 46.), Erős G., Horváth S. (Berdó 71.), Szabados, Vranjes (Gaál 60.) - Montvai, Kerekes.
gól: Nyilas (14.), illetve Makra (34., öngól), Montvai (54., 80.)
sárga lap: Varga Z. (18.), Nyilas (43.), illetve Notheisz (28.), Vranjes (51.), Szekeres (69.)

14. perc: Peric jobb oldali beadása a hosszú oldalon érkező Nyilast találta szabadon, a középpályás első lövése Szekeresről még levágódott, a kipattanót azonban Nyilas könnyedén emelte a léc alá (1-0).

34. perc: Vranjes gurított középre, a labda minden pécsi játékos előtt elgurult, a győri Zsók pedig miközben fel akart szabadítani, rárugta a labdát Makrára, akiről a labda a kapuba csorgott (1-1, öngól).

54. perc: Montvai a győri 16-os jobb sarkánál befelé cselezett, és jobbal a jobb alsó sarokba bombázott (1-2).

58. perc: Kartelo 20 méterről a bal kapufát találta telibe.

64. perc: Peric jobb oldali beadását Nicsenko fejelte kapura, Németh bravúrral védett.

66. perc: Peric jobb oldali beadása a felső kapufán landolt.

80. perc: Bajusz a saját térfeléről indította az egyedül kiugró Montvait, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd a kifutó Krass mellett a jobb alsó sarokba gurított (1-3).

A már tét nélküli mérkőzés langyos iramban kezdődött, az első negyedóra végéhez közeledve a győri csapat megérdemelten szerzett vezetést, előnyét azonban nem tudta megtartani, mert bár a Pécsnek komoly helyzete nem akadt, a hazai védelem összehozott számukra egy gólt.

A második félidőben a Pécs gyorsan előnyhöz jutott, a folytatásban mindkét kapu előtt több lehetőség is adódott: ezek közül Montvai használt ki újra egyet, ezzel bebiztosítva csapata második félidő alapján megérdemelt győzelmét. A Győr középpályása, Nyilas Elek góllal búcsúzott pályafutása utolsó mérkőzésén.