Vágólapra másolva!
Újabb két ligában derült fény a bajnokcsapat kilétére (Lengyelországban a Wisla Kraków, Görögországban pedig a Panathinaikosz végzett az élen), öt országban pedig a kupadöntő okozott izgalmakat a hét végén. Franciaországban az aranyérem sorsa ugyan már korábban eldőlt, de az ezüstérem, illetve a kiesés az utolsó fordulókra maradt.

Az első hely sorsa, sőt, a dobogós pozíciók, valamint az UEFA-kupa indulást érő negyedik hely sorsa is eldőlt már az utolsó forduló előtt a francia pontvadászatban, ám ennek ellenére is volt izgalom a galloknál vasárnap. Elsősorban a kiesés elleni küzdelem kapcsán voltak nyitott kérdések, de az sem volt mindegy, hogy a PSG vagy a Monaco végez a második helyen, hiszen az ezüstérmesnek a BL-ben selejtezőt sem kell majd játszania.

A Bajnokok Ligája döntőjére való tekintettel a nagyhercegség csapata már pénteken lejátszotta soros bajnokiját a Bordeaux ellen, és Morientesék meglepően simán begyűjtötték a három pontot, a 3-1-es végeredmény már a szünetben kialakult. A Monaco győzelme egyben azt jelentette, hogy a párizsiaknak mindenképpen nyerniük kell, ha meg akarják szerezni az ezüstérmet, de a Bastia, amely matematikailag akár ki is eshetett volna, alaposan megnehezítette a fővárosiak dolgát.

A PSG azonban végül megszerezte a győzelmet, és a mindent eldöntő találatot természetesen a portugál gólvágó, Pedro Pauleta szerezte, akinek ez volt a 18. találata a szezon során. A párizsiak így 2000 után ismét a második helyen végeztek, és máris a Bajnokok Ligája főtábláján érezhetik magukat.

Ami a tabella hátsó felét illeti, itt az már biztos volt, hogy a Montpellier búcsúzik az élvonaltól, ám a másik két kieső kilétére csak az utolsó játéknapon derült fény. A forduló előtt az utolsó előtti helyen álló Le Mans UC számára az egyetlen lehetőség az volt, hogy minél nagyobb gólarányú győzelmet arat a Lens ellen, és reménykedik abban, hogy az előtte állók közül legalább kettő nem szerez pontot.

Az újonc gárda a saját feltételét teljesítette is, hiszen 3-0-ra verte a középmezőnyben szereplő Lens csapatát, ám ez nem hogy a bennmaradásra, de még az utolsó előtti helyről való elkerülésre sem volt elég. A közvetlenül a Le Mans előtt álló Guingamp kikapott ugyan, de csak egy góllal, és gólaránya miatt a Le Mans előtt maradt - ez azonban aligha vigasztalja a bretonokat, mert ők is búcsúztak az élvonaltól. A szintén kieséstől fenyegetett együttesek közül ugyanis a Toulouse összehozott egy döntetlent a Strasbourg otthonában, az Ajaccio pedigo az 1998-as világbajnok Bernard Diomede mesterhármasával verte a Metzet, és így mindkét együttes megőrizte élvonalbeli tagságát.