Vágólapra másolva!
Csütörtökön 21 órakor a párizsi Stade de France-ban kerül sor az 1998-as Franciaország-Brazília (3-0) világbajnoki döntő "visszavágójára", amely a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) centenáriumának kiemelkedő eseménye lesz. A találkozó előmérkőzésén 18 órától a világbajnok német női együttes lép pályára a Világválogatott ellen.

A két meccs között a Stade de France kivetítőin azt az eddig még be nem mutatott filmet láthatják a nézők, ami az első, 1930-as uruguayi világbajnokságról készült. "Ez lesz az év mérkőzése. Más találkozókon nem szerepel ennyi klasszis, parádés a szereposztás" - mondta Carlos Alberto Parreira, az ötszörös világbajnok brazil válogatott szövetségi kapitánya.

A dél-amerikai sztárcsapat legutóbb április 28-án lépett pályára, s a Puskás Ferenc-stadionban 4-1-re nyert. Korábbi két idei mérkőzésén, Írországban és Paraguayban gól nélküli döntetlennel zártak a brazilok.

A franciák 15 meccs óta veretlenek, s nyilván folytatni akarják parádés sorozatukat, még akkor is, ha Jacques Santini, a június 12-én kezdődő portugáliai Európa-bajnokságra címvédőként utazó válogatott szövetségi kapitánya számos sztárra nem számíthat klubkötelezettségek miatt. A hiányzók: Barthez, Marlet (mindkettő Olympique Marseille), Mikael Silvestre (Manchester United), Ludovic Giuly, Jerome Rothen (mindkettő AS Monaco), Willy Sagnol, Bixente Lizarazu (mindkettő Bayern München).

A FIFA tájékoztatása szerint a francia-brazil meccset több mint 100 országban (43 afrikai, 25 európain, 16 dél- és közép-amerikai, 10 ázsiai, 8 karibi térségbeli, 2 észak-amerikai és 1 óceániai országban) közvetítik élőben.

A várható kezdőcsapatok:
Franciaország: Coupet - Thuram, Gallas, Desailly, Armand - Wiltord, Makelele, Vieira, Zidane - Henry, Trezeguet.
Brazília: Dida - Cafú, Luisao, Roque Junior, Roberto Carlos - Juninho Pernambucano, Edmilson, Gilberto Silva, Kaká - Ronaldinho, Ronaldo.