Vágólapra másolva!
Több egykori barátja és játékostársa köszöntötte Buzánszky Jenőt 79. születésnapja alkalmából a hangulatos bicskei Báder fogadóban, ahol megjelent Hrutka János, a magyar nemzeti tizenegy technikai igazgatója is. Utóbbi meghívta az Aranycsapat legendás jobbhátvédjét és kapusát, Grosics Gyulát a válogatott kínai mérkőzésére, az invitálást a hajdani remek labdarúgók elfogadták.

Kű Lajos, az FTC és a belga FC Bruges egykori válogatott középpályása, az Aranycsapat Alapítvány jelenlegi elnöke szervezésében és a futballőrült Báder Antal vendéglátásával kedden délben hatalmas szeretettel köszöntötték fel Buzánszky Jenőt 79. születésnapján. Az eseményen a hajdani nagyszerű jobbhátvéd tiszteletére megjelent egykori csapattársa, Grosics Gyula, továbbá Várhidi Pál, az Újpest egykori remek balhátvédje (majd edzője), Bubik István színművész, Hrutka János, a magyar válogatott múlt héten kinevezett technikai igazgatója, az oldott hangulatról pedig Böröczki József humorista gondoskodott, jóllehet utóbbi showmesterként hivatalos volt a délutáni Győr-Bayern München találkozóra is.

Buzánszky Jenő meghatottan köszönte meg az ünneplést, majd Grosics Gyulával együtt felidézték az Aranycsapat derűsebb pillanatait, ám nem feledkeztek meg az időközben elhunyt egykori társaikról sem. Később Hrutka János félrevonult a két legendával, és meghívta őket a válogatott június eleji kínai túrájára, amit a világhírű futballisták elfogadtak.

Grosics és Buzánszky egyébként tevékeny szerepet vállal a kárpát-medencei magyarok labdarúgó-bajnokságában is, amely tavaly szeptemberben a székelyudvarhelyi selejtezőkkel indult, aztán Erdélyt követően a Felvidéken, Kárpátalján és Bácskában is pályára léptek az induló csapatok, s hamarosan elérkezik a döntő ideje is. Mint azt Kű Lajostól megtudtuk, június16-án az Üllői úton kerül sor a fináléra, a díjakat pedig illusztris vendégek, köztük egykori kiváló sportemberek, így például Buzánszky Jenő és Grosics Gyula adják majd át. A tervek szerint a labdarúgás után jövőre más sportágakban, így kézilabdában és kosárlabdában is összemérik erejüket a határon túli magyar együttesek.

Bánki József