Vágólapra másolva!
Angliában és Olaszországban is az utolsó fordulóra került sor, és mindkét pontvadászatban akadt egy mesternégyes - a csatársor összeállítása tehát nem okozott nagy nehézséget. A kapusposzt kivételével a többi csapatrészben is csupa Európában szereplő játékos kapott helyet, az egyes mezt viszont a Libertadores-kupában remeklő Rogerio Ceni kapta meg.
Rogério Ceni (brazil, FC Sao Paulo): A Libertadores-kupa nyolcaddöntőiben öt párosítás is tizenegyesekkel dőlt el, és több kapus is remek teljesítményt nyújtott, de a Sao Paulo portása közülük is kiemelkedett. Rogério Ceni már a rendes játékidőben is több bravúros védést bemutatott, a büntetőpárbajban aztán két tizenegyest is kivédett, hogy a mindent eldöntő büntetőt maga értékesítse.
Juliano Belletti (brazil, Villarreal CF): Az UEFA-kupa döntője miatt már pénteken sor került egy spanyol bajnokira, amelyen a Villarreal 2-1-re legyőzte a kupadöntős Valencia együttesét. A hazaiak jobbhátvédje, Belletti, remekül futballozott az összecsapáson, az első találatnál pedig közel ötven méteres passzal szolgálta ki Sonny Andersont.Mehdi Meniri (algériai, FC Metz): A metzi együttes az egész szezonban a tabella alsó felében szerepelt, de végül sikerült megőriznie élvonalbeli tagságát. A bennmaradást a hét végi, Bordeaux elleni győzelem biztosította be, amelyen a középhátvéd Meniri ismét gólt fejelt - a tavasz során már negyedik alkalommal.Christoph Preuss (német, Eintracht Frankfurt): Az Eintrachtnak egészen az utolsó fordulóig megmaradt az esélye arra, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát, és ehhez a csapatnak az utolsó előtti játéknapon mindenképpen le kellett győznie a Bochumot, ami, ha nem is könnyen, de összejött. A diadalhoz a csapat fiatal védője, Preuss is góllal járult hozzá, ráadásul a győztes találatot is ő készítette elő.Delio Toledo (paraguayi, Real Zaragoza): A zaragozai együttes egészen az utolsó percig vesztésre állt az Atlético Madrid otthonában, ám végül mégis három ponttal távozhatott a Vicente Calderón stadionból. A meccs megfordítása leginkább a paraguayi balhátvéd, Toledo érdeme volt, a bekk ugyanis két perc alatt kétszer is betalált.
Shaun Wright-Phillips (angol, Manchester City): Kevin Keegan együttesének sikerült szépen zárnia egy meglehetősen rossz szezont, hiszen az utolsó fordulóban 5-1-re verte az Everton együttesét. A mérkőzés előtt a szurkolók átadták a szerintük az idény legjobb City-játékosának járó díjat Wright-Phillipsnek, aki ezt újabb remek teljesítménnyel hálálta meg, és az utolsó percekben maga is betalált.Kim Källström (svéd, Stade Rennes): A breton gárda ugyan csak a középmezőnyben szerepel a Ligue 1-ben, de alaposan beleszólt a bajnoki elsőségért folyó küzdelembe: a hét végén ugyanis idegenben 4-1-re verte a Monacót, megfosztva ezzel Morienteséket az aranyérem lehetőségétől. A meccs legjobbja a svéd középpályás, Källström volt, aki kétszer is betalált - ha megőrzi remek formáját, akkor a nyári Eb egyik nagy meglepetése lehet.Patrick Vieira (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok nem rontották el a végét, és az utolsó fordulóban is megőrizték veretlenségüket a Premiershipben. A Leicester City ellen a győztes találatot a kevésbé látványosan, ugyanakkor rendkívül hasznosan futballozó Patrick Vieira szerezte, akink ez volt a harmadik gólja a szezon során.Yeste (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk gárda jó úton halad afelé, hogy megszerezze az ötödik helyet, és ezzel kiharcolja az UEFA-kupában való indulás jogát. Az Osasuna elleni meccsen a bilbaóaiak ismét begyűjtötték a három pontot, köszönhetően nagy részben középpályásuknak, Yestének, aki egy pazar szabadrúgásgólt szerzett, és végig vezéregyénisége volt csapatának.
Alberto Gilardino (olasz, AC Parma): A pármai csapat ugyan végül nem szerezte meg a negyedik helyet a Serie A-ban, de ennek ellenére a klubnál elégedettek lehetnek a szezonnal, ami nagy részben Gilardinónak köszönhető. A csatár az utolsó fordulóban az Udinese ellen egy mesternégyest szerzett, amivel kis híján utolérte a góllövőlistán Andrij Sevcsenkót, és összességében 23 találattal zárta a szezont.Yakubu Ayuegbeni (nigériai, Portsmouth FC): Az újonc együttes története legjobb élvonalbeli helyezését szerezte meg a Premiershipben, és az utolsó fordulóban a Middlesbrough ellen ezt egy nagy gólarányú győzelemmel ünnepelte. Az 5-1-es diadalból a nigériai csatár, Ayiegbeni négy találattal vette ki a részét, nem csoda, hogy a lefújás után mindenki neki gratulált.