Vágólapra másolva!
Az utolsó fordulóra maradhat a döntés, meghosszabbítja-e élvonalbeli tagságát a Celta Vigo labdarúgócsapata, amely a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának szombati összecsapásán nagyon sima vereséget szenvedett a Deportivótól.

Ahelyett, hogy biztosra ment volna a Celta Vigo forduló kieső helyen szerénykedő együttese, fél óra alatt méretes vereségbe szaladt bele a Riazor-stadionban. A Deportivo kissé altatva kezdte a találkozót, majd 13 perc alatt hármat rámolt Cavallero kapus hálójába.

A gólgyártást a 14. percben Silvinho kezdte meg, balszerencséjére egy beadást követően hiába előzte meg Pandianit és Valerónt, saját kapujába "helyezett" (1-0). Egy perccel később Pandiani már saját maga is bevehette volna a vigói ketrecet, ám bombáját a vendégek kapusa bravúrral tolta szögletre.

A 24. percben aztán nem hibázott a La Coruna-i gólzsák: Fran visszaadását 14 méterről, kapásból vágta a jobb sarokba (2-0). Két perc sem telt el, a lesre játszó védők közül Munitis jó ütemben lépett ki, s okosan a kapuba lőtt (3-0). A háromgólos előny birtokában a Depor már játszadozhatott, hatvan percen keresztül meg is tartotta ezt az előnyt.

Az Atlético-Zaragoza mérkőzést a tulajdonos Jesus Gil pénteki halála miatt elhalasztották.

Primera División, 37. forduló:
Deportivo - Celta Vigo 3-0 (3-0)
gól:
Silvinho (14., öngól), Pandiani (24.), Munitis (26.)
kiállítva: Perizzo (83.)

Betis - Valladolid 1-0 (0-0)
gól:
Marcos Assuncao (75.)