Vágólapra másolva!
A Marca nevű spanyol napilap értesülése szerint a Real Madrid vezetői hétfőn bejelentik, hogy a jelenleg az AS Romában futballozó argentin védő, Walter Samuel nyártól a spanyol fővárosban folytatja pályafutását. A csapat irányítását Carlos Queiróztól jövőre Jose Camacho, Rafa Benitez vagy Victor Fernandez veszi át, a római Fabio Capello pedig tagadta, hogy ő is a jelöltek között van.

Az AS Roma remek védőjét az angol Chelsea is csábította, ám Samuel bevallotta, hogy ő mindenképpen Figóval, Zidane-nal, illetve Raúllal kíván egy csapatban játszani. A Real és a Roma már tíz napja tárgyal a hátvéd klubcseréjéről, s a Marca szerint már csak napok kérdése, hogy az üzletet nyélbe üssék.

A Madrid 15 millió eurót kínált a hátvédért, s bár a Chelsea erre még tízzel "ráígért", a játékost azonban nem érdekli az angol csapat, inkább a királyi gárdához szeretne igazolni, noha Londonban a fizetése magasabb lett volna.

Samuel római edzője, a Farkasokkal idén ezüstéremig jutó Fabio Capello tagadta, hogy ő is Madridba készül. "Olaszországban több helyről is megkerestek, a Real Madrid érdeklődéséről azonban még nem hallottam" - mondta az Onda Cero spanyol rádiónak a tréner, aki 1996-97-ben bajnoki győzelemre vezette a spanyol fehér mezeseket.

Mindeközben Madridban megerősítették Capello szavait azzal, hogy nyilvánosságra hozták, ki a klub három jelöltje az edzői posztra. Az egyik a Benfica trénere, az egykor a spanyol válogatottat is dirigáló Jose Camacho, a másik a Valenciával spanyol bajnokságot nyert és UEFA-kupa-döntőre készülő Rafa Benitez, a harmadik pedig a Betist irányító Victor Fernandez.

A hírek szerint Camacho a legnagyobb favorit, akinek nyáron lejár a szerződése Portugáliában, arra viszont a spanyol média szerint kevés az esély, hogy Benitezt elengedi az újdonsült bajnok Valencia.