Vágólapra másolva!
Nehezen élte meg Pölöskei Gábor, hogy Garami József szakmai igazgatóval együtt télen távoznia kellett az Üllői úti kispadról, ennek ellenére szurkol a Fradi bajnoki címéért, hiszen az ő munkája is benne van a zöldek tavaszi szereplésében. Jelenleg Róth Antal pályaedzőjeként tevékenykedik az U21-es válogatottnál, és vannak ajánlatai klubcsapatoktól is, ám nem szeretné elkapkodni a döntést.

- Mostanában milyen érzésekkel követi a Ferencváros szereplését? - kérdeztük Pölöskeit.
- Sajnáltam, hogy télen Garami Józseffel nem fejezhettük be az elkezdett munkát, mégis szurkolok a Fradinak, egyrészt mint a klub egykori játékosa, másrészt, mert az aranyéremben a mi munkánk is benne lenne. Úgy érzem, ősszel jól teljesítettünk, holtversenyben az élen álltunk a Balaton FC-vel, vagyis jó pozícióban adtuk át a csapatot, így a remélt aranyérmekből talán nekünk is járna. Bár szomorúan jöttem el az Üllői útról, azért rossz érzés nincs bennem, hiszen a Ferencvárosnál dolgozni mindenkor felemelő érzés.

- Meglepte a Fradi sorozatban elszenvedett négy veresége?
- Az igen, hiszen a tavaszi szezon elején meglehetősen stabilnak tűnt a csapat játéka, aztán megfordult a folyamat, sok gólt kapott és keveset rúgott az együttes. Talpra kell állni az utolsó fordulókra, és erre képesnek is tartom a zöldeket.

- Milyen bajnoki hajrára számít, kit vár befutónak?
- Ezt pillanatnyilag nem lehet megmondani. Az első négy csapat bármelyike megnyerheti a bajnokságot. Nyilván lesznek meglepetések is.

- Mennyire hiányzik önnek a klubmunka, a napi kapcsolat a játékosokkal?
- Eléggé, s bár voltak és vannak ajánlataim, nem akarom elkapkodni a döntést.

- Az U21-es válogatott viszont az első két fellépésén nagyszerűen mutatkozott be, jóllehet teljesen új csapatot kell kialakítaniuk Róth Antallal. Mi a magyarázata a skótok és a lengyelek elleni váratlan sikernek és a legalább olyan meglepő, szlovénektől elszenvedett 5-1-es vereségnek?
- Behatárolt a válogatási lehetőségünk, hiszen a jelöltek közül nyolc futballista szerepel az NB I-ben, több mint húszan viszont a másodosztályban játszanak, márpedig tizenöt-húsz évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna. Ráadásul a szlovének elleni meccs előtt mindössze tizenhárom futballista készült velünk az edzőtáborban, mivel bajnoki forduló volt, és a klubok kérésére elengedtük a játékosokat a mérkőzésekre. Továbbá a nagyválogatottba "feladtuk" Juhász Rolandot és Huszti Szabolcsot, azaz van magyarázata a súlyos vereségnek, ettől függetlenül kijózanító pofont kaptunk. Ugyanakkor erőt meríthetünk a jó képességű skótok és a lengyelek legyőzéséből, ugyanis ezekre a győzelmekre senki sem számított. Tanulni kell a sikerből és a kudarcból egyaránt, hogy a későbbiekben csak kellemes meglepetésekben legyen részünk.

Bánki József