Vágólapra másolva!
Az Újpest hazai pályán magabiztos játékkal legyőzte a Debrecent az Arany Ászok Liga 28. fordulójában, ezzel sorozatban negyedik mérkőzését megnyerve feljött a tabella harmadik helyére. A Siófok legyőzte a 80 percet emberhátrányban futballozó MTK-t, s pontszámban beérte a listavezető Lokit. A Fradi pontot szerzett Sopronban, fél év után nyert a Haladás.

Arany Ászok Liga, 28. forduló, felsőház
Újpest FC - Debreceni VSC-MegaForce 3-0 (0-0)
Szusza Ferenc-stadion, 5581 néző
vezette: Megyebíró
Újpest FC: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Erős (Vaskó 88.), Farkas (Polonkai 85.), Tóth N. - Bükszegi (Cseri 80.) - Rajczi
Debreceni VSC-MegaForce: Tomic - Nikolov, Éger, Flavio Pim, Balog - Madar (Sándor T. 58.), Bernáth (Dombi 58.), Kiss Z., Vincze G. (Andorka 80.), Halmosi - Bogdanovic
gól: Tóth N. (53., 63.), Rajczi (90.)
sárga lap: Szélesi (35.), Erős (54.), illetve Éger (24.), Flavio Pim (32.)

9. perc: Bükszegi jobb felső sarokba tartó 23 m-es bombáját Tomic biztosan védte.

30. perc: egy szöglet utáni kavarodást követően Kiss 12 m-ről a kapu fölé vágta a labdát.

31. perc: Madar 20 m-es lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

Így szavaztak Önök

Szerdai fordulót rendeznek az Arany Ászok Ligában. Mi lesz?

1. Megszökik a Debrecen, 1139, 42.1 %
2. Elfogy a Fradi, 1000, 37.0 %
3. Gólt szerez a Haladás, 564, 20.9 %
Összesen:
2703
52. perc:

53. perc: Rajczi 18 m-es lövését Tomic csak kiütni tudta, a kipattanót Simek visszatette Rajczi elé, aki ismét lőtt, ám Tomic - ezúttal lábbal - ismét hárított, a bal oldalon felfutó Tóth N. azonban éles szögből a hálóba talált (1-0).

63. perc: Éger passzát Tóth N. csente el, kapura tört és 12 m-ről átemelte a kapujából kifutó Tomicot (2-0).

90. perc: Tóth N. futott el a bal oldalon, majd beadását Rajczi a bal kapufa érintésével a kapuba fejelte (3-0).

Az első negyedóra után kiderült, hogy az Újpest még nem mondott le a bajnoki címről, ugyanis rendkívül agresszív játékkal rohamozott. A hazaiaknak azonban az első félidőben nem sikerült szabályos gólt szerezniük.

A második játékrész is újpesti támadásokkal kezdődött, ám ezúttal Tóth Norbert kihasználta a vendégvédők kapitális hibáját és megszerezte a vezetést. Lendületben maradt az Újpest és Tóth is: az újpesti játékos duplázott, Rajczi pedig a 90. percben megpecsételte a Debrecen sorsát. A hazaiak lendületes, ötletes és szervezett játékukkal ilyen arányban is megérdemelten nyertek.