Vágólapra másolva!
Tavaly nyáron az Olympique Marseille-nél jogosan gondolhatták úgy, hogy a klub végre a helyes szakmai úton jár, hiszen az előző szezonban a csapat harmadik lett, és a holtszezonban alaposan megerősödött. A nagyszabású tervekből azonban szinte semmi sem jött be, következett az egyesületnél már szinte megszokott edzőcsere, és az új szakmai koncepció: a minap szerződést hosszabbítottak a januárban kinevezett trénerrel, José Anigóval, és a klub élére új sportigazgató került Pape Diouf személyében.

Az 1999 és 2002 közötti gyászos időszak után valamennyire rendeződött az Olympique Marseille helyzete, köszönhetően elsősorban annak, hogy a korábbi évekkel ellentétben a vezetőség nem igazolt ész nélkül, csak a nevek alapján, és a kispadra került edzőnek, Alain Perrinnek volt lehetősége csapatot építeni. Elég volt azonban egyetlen jól sikerült idény ahhoz, hogy előjöjjenek a korábbi beidegződések, és a jelenlegi pontvadászat előtt megint kisebb népvándorlás volt a Vélodrome-ban: nyolc új futballista érkezett, többségükben nemzetközileg is ismert labdarúgók. A játékoskeret alaposan felduzzadt, és Perrin nem tudott megbirkózni a számára új feladattal: jó szezonkezdet után a gárda fokozatosan visszaesett. Ehhez jött még a Fabien Barthez-ügy, amit a szurkolók sem néztek jó szemmel, hiszen a világbajnok érkezése előtti első számú kapus, Vedran Runje nagy közönségkedvenc volt, így a drukkerek is Perrin ellen fordultak.

Amikor a huszadik fordulóban az OM vereséget szenvedett az AJ Auxerre-től, és visszaesett a hatodik helyre, az elnökség menesztette Perrint, és helyére ideiglenes jelleggel José Anigót nevezte ki. Ő nem volt ismeretlen Marseille-ben, elvégre 1976 és 1987 között focistaként szerepelt a klubnál, majd később a szakmai stábban dolgozott, és 2001-ben rövid ideig vezetőedző is volt. Most a klub utánpótlásközpontjától szólították el és ültették le a kispadra, azonban nem ennyi volt az összes változás az egyesületnél a télen. Akárcsak pár évvel ezelőtt, megint hatalmas volt a mozgás a keretben az év elején.

Mido gyorshajtott

A francia rendőrség bevonta Mido, az Olympique Marseille labdarúgójának jogosítványát, mert az egyiptomi játékos Monaco közelében az autósztrádán 212 km/órás sebességgel száguldott Porsche gépkocsijával. A Saint-Maxime-i rendőrök radarral mérték be a "kamikazét", majd lefülelése után a helyszínen 1500 eurós büntetést róttak ki rá. A 21 éves, 26-szoros válogatott csatár ügyét a jövő héten tárgyalja a bíróság. Tavaly ugyanezen az autópályán Juan Pablo Montoya bukott le: igaz, a kolumbiai Forma-1-es pilóta "csak" 204 km/órával repesztett, de négy hónapra bevonták a vezetői engedélyét, s 1200 eurós pénzbírságot is kapott.

(MTI)