Vágólapra másolva!
Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa 66 millió fontért (25 milliárd forint) meg akarja vásárolni Ronaldinhót, a Barcelona brazil sztárját - sokak szerint a világ jelenleg legjobb labdarúgóját. Ha létrejön az üzlet, akkor ez lesz a legnagyobb összeg, amit valaha futballistáért kifizettek.

A londoni kékek vezetői a napokban Abramovics Monte-Carlóban horgonyzó jachtján találkoztak a Barcelona illetékeseivel, hogy Ronaldinhóról tárgyaljanak. Ekkor szembesültek a potenciális vevők a Ronaldinho szerződésében álló lelépési záradék összegével, a százmillió euróval, ami 25 milliárd forintnak felel meg. Mint ismeretes, Peter Kenyon, a Chelsea jelenlegi ügyvezetője még manchesteri klubigazgató kiorában kudarcot vallott, amikor le akarta szerződtetni Ronaldinhót, aki akkor a Barçát választotta.

A 66 millió font átigazolási világrekord lenne - a jelenlegit az a 45 millió tartja, amit 2001 nyarán a Real Madrid fizetett ki a Juventusnak Zinedine Zidane-ért. Ronaldinho szédületesen játszik a 2003-2004-es évadban, olyannyira, hogy honfitársa, Romário ezt nyilatkozta róla a közelmúltban: "Jobb, mint Ronaldo, s úgy gondolom, ő minden idők második legnagyszerűbb brazil labdarúgója Pelé után."

A Barça adósságállománya 167 millió fontra, azaz 63 milliárd forintra rúg, s ez a körülmény arra utal, hogy Joan Laporta, a katalánok elnöke belemegy a Ronaldinho-üzletbe. Különben is, ha valaki kifizeti a lelépési záradékban megjelölt összeget, akkor a klub köteles elengedni a játékost.

Ch. Gáll András