Vágólapra másolva!
A futballvilág legköltségesebb melléfogásának tartott argentin középpályás, Juan Sebastian Verón a Chelsea csapatából az Internazionaléhoz tart. Ha megvalósul a transzfer, akkor a 29 éves egykori szupersztár értéke három év leforgása alatt alig több mint egynegyedére csökkent.

Az ügy előzménye, hogy nemrégiben Frank Lampard után érdeklődtek az Internazionale képviselői a Chelsea-nél, de elutasításra találtak, viszont cserébe felajánlották nekik Verónt. Az argentin - aki tavaly nyáron 16 millió fontért került a Manchester Unitedtől a londoniakhoz - a Premiership 2003-2004-es idényében mindössze öt mérkőzésen volt a Chelsea kezdő tizenegyének tagja, mintegy öt hónapot hátsérüléssel bajlódott, s "teljesítményére" azzal tette fel a koronát, hogy a Monaco elleni BL-visszavágó előtt azért könyörgött Claudio Ranieri menedzsernek, hogy ne játszassa.

A "La Brujita", azaz a "Kis Boszorkány" ezzel kivívta társai haragját, s alighanem nincs már maradása a londoni klubnál. Mivel azonban még három év hátra van heti 90 000 fontos szerződéséből, a tulajdonos Roman Abramovicsnak mintegy kétmillió fontot kell fizetnie fájdalomdíj gyanánt.

Mint emlékezetes, 2001 nyarán a Manchester United rekordösszeget, 28,1 millió fontot fizetett a Laziónak Verónért, aki az utóbbi nyolc évben hét klubnál fordult meg: Estudiantes, Boca Juniors, Sampdoria, Parma, Lazio, MU, Chelsea - az Inter lehet a nyolcadik. Ha a milánóiaknak sikerül megvásárolniuk a játékost, már csak nyolcmillió fontot kell fizetniük érte.

Ch. Gáll András