Vágólapra másolva!
Az európai él-labdarúgóklubok kívánságlistáján előkelő helyen szereplő Michael Owen továbbra sem akarja elhagyni az FC Liverpoolt, de csak akkor marad hosszútávon, ha a csapat felzárkózik a legkiválóbb angol együttesekhez.

A 24 éves csatár szerződése jövőre jár le az Anfield Roadon, vagyis 2005 nyarán ingyen szerezhetnék meg őt az érdeklődők. Az angol válogatott futballista azonban nem gondol erre, inkább a bizonyításra törekszik.

"Már megkezdtük a tárgyalásokat a hosszabbításról" - mondta Owen. "Természetesen számos dolgot meg kell vitatnunk, bonyolult tényezőket is, így nem várható, hogy egy hét alatt mindenben megállapodás szülessen. De nem tagadom, szívesen maradnék, ugyanis én nem tartozom azon futballisták közé, akiket csak a pénz érdekel. Számomra fontosabbak a trófeák, biztos vagyok abban, hogy a Liverpoollal is sikeres leszek". Hozzátette: az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United némileg "megszökött" a többi angol klub elől, de az a Vörösök célja, hogy már a következő szezonban ledolgozzák a hátrányukat.

"Ehhez viszont javulnunk kell! Nem elégedhetünk meg azzal, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyet szerezzük meg. Idén csak ez a célunk lehetett, remélem, hogy az utolsó fordulóban meg is őrizzük ezt a pozíciót. De így sem zárjuk elégedetten a szezont, hiszen visszalépést jelent, hogy nem küzdöttünk a bajnoki címért. Legközelebb legalább két lépést kell tennünk előre" - szögezte le a csatár.

Időközben Thakszin Sinavatra thaiföldi miniszterelnök megegyezett az FC Liverpool illetékeseivel arról, hogy részesedést vásárol az angol labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban. Ezt a kormányszóvivő jelentette be kedden, arról viszont nem adott tájékoztatást, hogy a kabinet vezetője milyen nagyságú érdekeltséghez jut.

Hétfőn a Reuters brit hírügynökség arról számolt be, hogy Sinavatra legalább 30 százalékos tulajdonrészt kíván szerezni. A kormányfő, aki politikai pályafutása előtt telekommunikációs cége révén vált milliárdossá, kijelentette: amennyiben sikerül megállapodni, az angol félnek a klub igazgatótanácsával kell még egyeztetnie, és csak ezután lehet bármilyen bejelentést tenni.

"Erre várhatóan ezen a héten, péntekig sor kerül" - mondta hétfőn a miniszterelnök, aki nem titkolta, szeretné elérni, hogy thaiföldi futballisták is szerepeljenek az angol bajnokságban. A megállapodás része lenne, hogy a Premiership negyedik helyén álló gárda utánpótlás-nevelő központot létesít az ázsiai országban. Thakszin Sinavatra korábban a Fulham részvényeinek egy részét kívánta felvásárolni, de ez a terve nem valósult meg. Később a cseh Sparta Praha megvételénél is szóba került a neve.