Vágólapra másolva!
Az egykori sokszoros válogatott védő, a német bajnok Kaiserslauternben is megfordult Hrutka János viszi tovább a labdarúgó-válogatott technikai ügyeit, miután Lothar Matthäus szövetségi kapitány döntése alapján távozik posztjáról Magyar Zoltán.

Magyar Zoltán tizenhárom évig segítette szaktudásával a korosztályos nemzeti csapatok (U20, U21) és az A válogatott szereplését, ám lehet, a jövőben is közreműködik az MLSZ munkájában, valószínűleg az Alpok-Adria-kupában szereplő U20-as válogatott menedzsereként.

"Magyar Zoltán majd' másfél évtizede segíti az MLSZ-t. Számos szponzori szerződés megkötésében működött közre, és a válogatottak mellett végzett munkájáért is elismerés illeti. A szövetségi kapitány azonban maga választhatja ki stábjának tagjait, s ha változtatni szeretne, ezt tiszteletben kell tartanunk" - mondta Bozóky Imre, az MLSZ elnöke.

Jegyek a német-magyarra

A jövő héttől az Ibusz-irodákban is árusítanak jegyeket a június 6-án Kaiserslauternben sorra kerülő Németország-Magyarország válogatott mérkőzésre. Az 1954-es világbajnoki döntő 50. évfordulójának tiszteletére rendezendő találkozóra a német szövetség 13 és 15 eurós (3380-3900 Ft) belépőket biztosít a vendégdrukkerek részére. A magyar együttes Kínából utazik az összecsapásra, mert június 1-jén az ázsiai országban szerepel. (MTI)

mlsz.hu-n

"Játékosként is azt vallottam, a nemzeti csapat a legmagasabb cél, s aktív pályafutásom végeztével is úgy éreztem, a legnagyobb megtiszteltetés, hogy a szövetségi kapitány stábjának tagja lehetek" - mondta a szövetség honlapján Hrutka. Az újdonsült sportvezető azt is hozzátette, rögtön nekilát a munkának, hiszen ő szervezi a magyar csapat kínai és németországi útját, amelyekre mindössze három hét jut. "Célom, hogy tökéletes hátteret teremtsek a válogatottnak, s azt gondolom, ebben segít futballista múltam, hiszen jól tudom, mire van szüksége egy játékosnak."

Hrutka János a mai napig a Sport and Success nevű ügynökség ügyvezető igazgatója volt, ám új megbizatása elvállalásával lemondott ezen tisztségéről.