Vágólapra másolva!
A keddi tréning után összeesett a Benfica juniorcsapatának egyik futballistája - a 18 éves játékost kritikus állapotban szállították kórházba.

A középpályás Bruno Baiao az edzést követően egy kávézóba sietett, és éppen a mobiltelefonján beszélt, amikor váratlanul elvesztette az eszméletét. Mint később kiderült, megállt a szíve és kómába esett.

Pedro Canas Mendez, a lisszaboni Curry Cabral kórház igazgatója az egyik helyi televízióban visszafogottan nyilatkozott a játékos túlélési esélyeiről, már csak azért is, mert másodszor is újra kellett éleszteni.

Baianónak korábban is voltak problémái a szívével, de számos vizsgálat illetve teszt elvégzését követően alkalmasnak nyilvánították sportolói pályafutása folytatására.

Január 25-én a fővárosi együttes magyar csatára, a 25-szörös válogatott Fehér Miklós esett össze a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában a pályán, majd a klinikára szállítást követően meghalt. A vizsgálatok szerint a 24 éves labdarúgó természetes okok miatt vesztette életét.