Vágólapra másolva!
Szerdán teljes fordulót bonyolítanak le a labdarúgó Arany Ászok Ligában, s a 28. körben talán a két legjobb formában lévő együttes találkozik, azaz a listavezető Debrecen Újpestre látogat.

A 28. forduló párosítása

A vendégek vasárnap a kupagyőztes Ferencvárost múlták felül, míg Mészöly Géza csapata az MTK-t ütötte ki hazai pályán, sőt ezt megelőzően tíz év után először az ősi rivális Ferencvárost is legyőzte idegenben. Ennek megfelelően megjósolhatatlan a rangadó kimenetele, de amelyik gárda nyer, az hatalmas lépést tesz a bajnoki cím felé. Tavasszal az Újpest aratta a legtöbb győzelmet, szám szerint nyolcat, viszont a Debrecen utoljára fél éve, a 15. fordulóban kapott ki.

A hajdúságiak jelenleg öt ponttal előzik meg a lila-fehéreket, így nekik akár a döntetlen is megfelelő eredmény lehet, hiszen a Balaton FC és a Ferencváros is három ponttal lemaradva követi őket.

"Nekünk nem szabad más csapatok eredményeivel foglalkoznunk, a lényeg, hogy mi nyerjük a meccseinket. Márpedig nincs könnyű dolgunk, mivel komoly sorozat előtt állunk, hiszen az Újpest, az MTK és a Fradi ellen is Budapesten lépünk pályára, szerdán például az utóbbi hetekben feljövőben lévő lilákkal szemben nehéz kilencven percre számítunk, ám ha úgy játszunk, mint az elmúlt meccseken, nem lesz gond" - mondta a szerdai rangadóról a Loki irányítója, Sándor Tamás.

A középpályás szerint nehéz megjósolni, hogy ki nyeri meg az idei bajnokságot, hiszen a szerdai forduló után minden a feje tetejére állhat. "Most úgy néz ki, hogy talán a sérülések miatt az MTK kiesett a versenyfutásból, a másik négy csapat azonban odaérhet a végén a dobogó legfelső fokára." A játékos a tavaly történtek miatt nem szeretném ha az utolsó, FTC-DVSC meccsen derülne fény az idei aranyérmes kilétére: "Jó lenne, ha addig eldőlne minden - a javunkra."

Pintér Attila együttese egymás után négy bajnokin szenvedett vereséget, s ezúttal nem számít majd esélyesnek Sopronban, ugyanis a hazaiak egyre jobban és eredményesebben futballoznak. Ezt bizonyítja, hogy szombaton simán nyertek a szintén az aranyéremért harcoló Balaton FC ellen.

Az alsóházban is élesedik a csata a biztos bennmaradásért, melynek akár első áldozata lehet a sereghajtó Haladás. Amennyiben a Győr és a Videoton egyaránt több pontot szerez szerdán, mint a szombathelyiek, akkor utóbbiak már biztosan osztályozóra kényszerülnek.

Bánki József

[origo]/(MTI)