Vágólapra másolva!
Oscar Andres Rodriguez bíboros, a hondurasi katolikus egyház vezetője élesen bírálta az ország labdarúgó-szövetségét Bora Milutinovic szövetségi kapitány magas fizetése miatt.

Az 59 éves szerb szakember augusztusban írt alá a közép-amerikai együtteshez, és médiainformációk alapján havi 30 és 75 ezer dollár közötti összeget keres.

"Egy szegény országban nem lenne szabad ilyet tenni. A térség több mint hétmillió lakosának alig egy dollár a napi bére" - hangoztatta Rodriguez. A szövetség azzal indokolta döntését, hogy a világjáró tréner fizetését egy mobiltelefonokat gyártó cég vállalta magára.

Honduras egyértelmű célja, hogy kijusson a 2006-os németországi világbajnokságra, ennek ellenére utóbbi hét felkészülési mérkőzésén háromszor döntetlent játszott, négyszer pedig vereséget szenvedett.

Milutinovic játékosként Jugoszláviában, Franciaországban, Svájcban és Mexikóban szerepelt. Edzői pályafutása során - egyedülálló módon - Mexikó (1986), Costa Rica (1990), az Egyesült Államok (1994), Nigéria (1998) és Kína (2002) válogatottjával is vb-résztvevő volt.