Vágólapra másolva!
A 2003-2004-es szezont trófea nélkül, több nagy kudarccal a háta mögött záró Real Madrid ezen a nyáron 60 millió fontnak (22,9 milliárd forint) megfelelő összeget költ átigazolásokra, de most szupersztárok helyett inkább a csapat szerkezetét megerősítő labdarúgók érkezhetnek.

Florentino Perez elnök 2000-es megválasztása óta elsősorban a "galaktikusoknak" (Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham) nevezett játékosok megszerzésére törekedett. Eközben rengetegen távoztak, köztük olyan futballisták (Fernando Morientes, Claude Makelele, Geremi, Steve McManaman, Flavio Conceciao, Savio), akik a mostani szezonban sokat segíthettek volna a kevés hasznos csereemberrel rendelkező szakmai stábnak.

Most a 60 millióból szinte minden posztra érkezne remek futballista, spanyol médiaértesülések szerint a kívánságlista elejére öten kerültek: a támadó-középpályás Francesco Totti (Roma), a középpályás Xabi Alonso (Real Sociedad) és Emerson (Roma), valamint a védő Walter Samuel (Roma) és Roberto Ayala (Valencia.)

Időközben a Real Madrid egyik legjobb labdarúgója, Roberto Carlos kedden elismerte, hogy ajánlatot kapott a Chelsea-től, de nem akar távozni. "Én nem kapcsolódtam be közvetlenül a megbeszélésekbe, jogi képviselőim tárgyaltak az angolok illetékeseivel" - mondta a brazil világbajnok az egyik spanyol rádióállomásnak.

Hozzátette: az idei kudarcok ellenére még most is boldog Madridban. "Ezt tudják a szurkolók is" - jegyezte meg a 31 éves védő. "Harmincnyolc éves koromig akarok futballozni. Öt évet a Realnál szeretnék még lehúzni, majd zárásként két szezont Brazíliában.

Roberto Carlos szerződése 2005-ben jár le a spanyol fővárosban, vagyis jövőre ingyen távozhatna a Bosman-szabály alapján. "Jövő héten beszélek majd Jorge Valdano igazgató úrral és Florentino Perez elnök úrral, hogy már szabadságom kezdete előtt megtudjam, mi vár rám a jövőben" - mondta a brazil játékos.