Vágólapra másolva!
A múlt héten kialakult a nemzetközi kupák döntőinek párosítása, emellett eldőlt a német és a spanyol bajnoki cím sorsa is, álomcsapatunkban pedig elsősorban a diadalmas klubok futballistái dominálnak. De Dél-Amerikából is bekerült egy futballista, hiszen a Libertadores-kupa küzdelmei is javában zajlanak.
Paul Jones (walesi, Wolverhampton Wanderers): A Farkasok ugyan már a múlt héten kiestek a Premiershipből, de szeretnének szépen búcsúzni az élvonaltól, és ennek most a Newcastle láttá a kárát. A Szarkák ugyanis nem tudták legyőzni a Wandererst, és az 1-1-es döntetlen fő letéteményese a Wolves kapusa, Jones volt, aki több bravúros védést is bemutatott, még Shearer tizenegyesét is hárította.
Clemens Fritz (német, Bayer Leverkusen): A Bayer Leverkusen együttese egy kisebb tavaszi megingást követően ismét magához tért, és az utóbbi időben sorra nyeri a meccseket. A megszokott nevek között az idén egy új is feltűnt a kezdő tizenegyben, és a fiatal Clemens Fritz szép lassan beverekedte magát a csapatba. Olyannyira, hogy a legutóbbi bajnokin a Köln ellen megszerezte első élvonalbeli találatát is, ami meglehetősen látványosra sikeredett.Carlos Marchena (spanyol, Valencia CF): Nem akármilyen hetet zárt a Valencia csapata: a gárda előbb bejutott az UEFA-kupa döntőjébe, majd a hét végén a bajnoki címet is megszerezte. Az együttes sem a Villarreal, sem pedig a Sevilla ellen nem kapott gólt, és a védelemből elsősorban Marchena emelkedett ki, a középhátvéd szinte hiba nélkül futballozott.Álvaro (brazil, Real Zaragoza): Az asztúriai együttes a Spanyol Kupa megnyerése után az élvonalbeli szereplését is bebiztosította azzal, hogy hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Osasunát. Nehéz szülés volt: a győztes gól az utolsó percben született meg, az addig is remekül futballozó brazil középhátvéd, Álvaro jóvoltából, aki ezzel a találattal feltette a koronát teljesítményére.Gabriel Heinze (argentin, Paris-SG): A párizsi gárda csak szenvedett a Rennes elleni bajnokin, de végül sikerült begyűjtenie a három pontot, és így versenyben maradt az aranyéremért. A L'Equipe szerint a mérkőzés legjobbja a balhátvéd Heinze volt, aki hetes osztályzatot kapott a napilaptól, és végighajtotta a találkozót.
Paúl Ambrossi (ecuadori, LDU Quito): A Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzésein a legnagyobb meglepetést az LDU okozta azzal, hogy hazai pályán 4-2-re verte a brazil Santost - pedig a vendégek négy perc elteltével már 2-0-ra vezettek. A meccs hőse a hazaiak jobb oldali középpályása, Ambrossi volt, aki kétszer is bevette a Santos kapuját.Fabian Ernst (német, Werder Bremen): A brémai gárda nem kis bravúrt hajtott végre azzal, hogy a legnagyobb riválisa otthonában nyerve biztosította be aranyérmét. A Bayern elleni meccsen az egész csapat remekül futballozott, de Ernst még közülük is kiemelkedett: a középpályás rengeteg labdát szerzett, azokat rendre jól játszotta meg, és a második találatot ő készítette elő.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösöknek valószínűleg sikerül megvalósítaniuk minimális céljukat, és megszerzik a BL-t érő negyedik helyet a Premiershipben - a hét végi, Birmingham elleni győzelemmel mindenesetre nagy lépést tettek efelé. A meccsen már-már szokás szerint Gerrard volt a Liverpool legjobbja: a középpályás a csapat motorja volt, és egy gólt is szerzett.Jérome Rothen (francia, AS Monaco): Ugyan a Chelsea elleni elődöntő visszavágóján Ibarra és Morientes szerezték a franciák góljait, de aligha kérdéses, hogy a csapat, sőt, a mezőny legjobbja Rothen volt. A középpályás elképesztő mennyiséget futott, szabályosan nem tudták szerelni, és minden egyes Monaco-akció tőle indult, mindkét találatból alaposan kivette a részét.
Didier Drogba (elefántcsontparti, Olympique Marseille): Az OM a francia bajnokságban ugyan nincs versenyben az aranyért, cserébe viszont bejutott az UEFA-kupa döntőjébe, és ezt leginkább Drogbának köszönhetik a drukkerek. A csatár az elődöntő visszavágóján is remekül futballozott a Newcastle ellen, és két találatával a fináléba rúgta csapatát, ráadásul a sorozat góllövőlistáján is az élre ugrott.Samuel Eto'o (kameruni, RCD Mallorca): A Real Madrid szurkolóinak valószínűleg már nagyon elegük van a kameruni csatárból: Eto'o tavaly is nagy szerepet játszott a Mallorca madridi győzelmében, és most is kitett magáért a Bernabéu stadionban. A támadó két gólt helyezett el egykori klubja hálójában, tovább növelve a királyi gárda szenvedéseit.