Vágólapra másolva!
A szerdai Bajnokok Ligája elődöntő után eldőlt, hogy a Monaco csapata lesz a Porto ellenfele a május 26-i gelsenkircheni fináléban, miután 5-3-s összesítéssel búcsúztatta a Chelsea-t. A mérkőzés után mind Claudio Ranieri, mind Didier Deschamps dicsérte saját csapatát, és abban is megegyezett a véleményük, hogy a találkozó fordulópontja az első félidő hajrájában esett Monaco-gól volt.

A Chelsea olasz trénere a mennyekben érezhette magát, midőn Lampard a negyvenötödik percben kétgólosra növelte csapata előnyét, de öröme csak két percig tartott, Ibarra gólja ugyanis még a fordulás előtt visszahozta a francia reményeket.

"A Monaco szépítő gólja megváltoztatta a mérkőzés menetét. Ha 2-0-val vonulunk szünetre, egészen más lett volna a második félidő, mert akkor nekik kellett volna támadni, mi meg nyugodtan kontrázhattunk volna. Így viszont nekünk kellett erőltetni a támadásokat, ami nehéz feladatnak bizonyult. Ennek ellenére büszke vagyok a játékosaimra, fantasztikusak voltak, és nem kell szégyenkezniük, mert egy nagyon jó csapat ejtett ki minket."

Ranieri megvédte a klubot és Abramovics elnököt, amikor az újságírók azt kezdték el feszegetni, hogy hiába költött az orosz milliárdos több mint 120 millió fontot a nyáron játékosokra, mégsem nyertek semmit.

"Rengeteg klub költ milliókat, és nem mutat fel semmit. A Chelsea-nek jó szezonja volt idén, amit az is mutat, hogy Abramovics a találkozó után bejött az öltözőbe, és biztatta a csapatot, hogy ne törjenek le, mert legközelebb sikerrel járnak." Azt már csak mi tehetjük hozzá, hogy ezek a sikerek már minden bizonnyal Claudio Ranieri nélkül érhetik a Chelsea-t, hiszen nyílt titok, hogy az olasz tréner az idény végén távozik a kékektől.

A másik oldalon Didier Deschamps is dicsérte játékosait, igaz, neki könnyebb dolga volt, hiszen csapata a Real Madrid után a Chelsea-t is búcsúztatta.

"A szezon elején csak a tapasztalatszerzés volt a cél, hiszen ezek a fiatal játékosok először játszottak a BL-ben. A lelkesedésük és a tudásuk azonban szerencsére már most meghozta a gyümölcsét, a döntőbe jutás pedig egyenesen szenzációs."

A játékosként világ- és Európa bajnok Deschamps egyetértett kollégájával, hogy az első félidő hosszabbításában esett gól döntötte el a párharcot: "Eleve idegesen kezdtünk, 2-0 után pedig lelkileg padlón voltak a játékosaim. A Chelsea óriási elánnal küzdött ekkor, de Ibarra találata megfordította a meccs addigi menetét, minket nagyon felhozott, ők pedig elbizonytalanodtak."

A franciák mestere korábban a Marseille-jel és a Juventusszal már elnyerte a legrangosabb európai trófeát, most edzőként is erre készül, ehhez már "csak" a Portót kell legyőzni. "A portugálok erejét mutatja, hogy a tavalyi UEFA-kupa győzelem után folytatták a menetelésüket, és játékban is előreléptek. Annyival előnyösebb helyzetben vannak, hogy több rutinos játékosuk van, akik hozzászoktak a kiélezett helyzetekhez, ennek ellenére nem félünk tőlük, és most már megpróbáljuk megnyerni a kupát" - nyilatkozta a dötőbeli ellenfélről a BL idei meglepetéscsapatának edzője.