Vágólapra másolva!
Szerdán a negyeddöntő két óriásölője közül valamelyik elbúcsúzik a BL-döntős álmoktól. A monacói első meccs után a Chelsea van nehezebb helyzetben, de hazai pályán ledolgozhatja kétgólos hátrányt a londoni gárda.

Claudio Ranieri, a Kékek mestere négy kulcsjátékosára sem számíthat, Desailly és Makelele eltiltás, Duff és Mutu sérülés miatt hiányzik majd. Gallas ellenben felépült, így éppen honfitársát, a Morientes lekönyöklése miatt büntetését töltő Desailly-t pótolhatja majd a védelem tengelyében.

Az olasz mester tisztában van vele, hogy nem csapata az esélyes: "Az első meccsen aratott 3-1-es győzelemmel a Monaco fél lábbal már a döntőben van. A legjobb formánkat kell hoznunk, és reménykedni, hogy ők rosszul játszanak majd." Ranieri azt is elmondta, hogy akkor sem marad a Chelsea-nél, ha esetleg megnyerik a BL-t, és, hogy tudja ki lesz az utódja, utalva arra, hogy Abramovics klubelnök többször is tárgyalt Jose Mourinhóval, a Porto jelenlegi trénerével. A várható távozása ellenére Ranieri szívesen maradna Angliában, mivel nagyon megszerette az országot, és az angol bajnokságot.

A másik oldalon is két élharcos, Rothen és Prso szereplése kérdéses, a középpályás az ágyékával bajlódik, a horvát gólzsák pedig a lábujját fájlalja, a combsérülését kikúráló Squillaci viszont ott lehet a Stamford Bridge gyepén. Zikosz az odavágón piros lapott kapott, így a Monacónak is van eltiltottja.

Élőben a Viasat3-on

A Viasat3 televíziós csatorna 20.15-től élőben közvetíti a szerdai Chelsea-Monaco (20.45) BL-elődöntőt.



A Monaco eddig 199 gólt szerzett a nemzetközi kupákban (ebből 98-at a BEK/BL-ben), így szerdán a nagyon fontos idegenbeli találat egyben egy újabb mérföldkő elérését is jelentheti. A piros-fehérek hatodszor jutottak el egy európai kupasorozat elődöntőjébe (ebből háromszor a legrangosabb kupában érték el a finálé küszöbét), de csak egyszer, 12 évvel ezelőtti a KEK-ben játszottak döntőt, ahol 2-0-ra kikaptak a Werder Brementől. A Chelsea hatodszor jutott el a legjobb négy közé, de a BL legszűkebb elittársaságában most debütál. A Kékek kétszer élték túl az elődöntőt, de akkor be is gyűjtötték a trófeát (a 70-71-es és 97-98-as KEK-sorozatban).

A Monaco az utolsó négy idegenbeli mérkőzésén nyeretlen maradt, utoljára a PSV otthonában győztek, 3-2-re, míg az angolok a legutóbbi három hazai meccsükön ikszeltek. A londoniaknál Terrynek és Cudicininek is vigyáznia kell, mert egy újabb sárga lap esetén ki kell hagyniuk a következő mérkőzést, a franciáknál senkinek nem kell finomkodnia. A Chelsea védelmének a vendégek csatáraira is érdemes lesz odafigyelniük, mivel Morientes nyolc góljával vezeti a BL góllövőlistáját, és Prso is hétszer ünnepelhetett, igaz a copfos horvát várhatóan nem kezd majd.