Vágólapra másolva!
Miközben a francia pontvadászatban tovább élesedik a verseny az aranyéremért (a Lyon, a Monaco és a PSG között csak három pont a különbség), addig Európában négy bajnokságban fény derült a bajnok kilétére a hét végén. Walesben a Rhyl FC, Svájcban az FC Basel, Izraelben a Maccabi Haifa, Csehországban pedig a Baník Ostrava lett bajnok.

A hét végén négy olyan európai pontvadászat is akadt, amelyben végképp eldőlt az aranyérem sorsa, igaz, ezek közül háromban mér régóta sejthető volt, hogy melyik együttesé lesz a bajnoki cím.

Kezdjük azzal az országgal, amelynek versengése talán a legkevésbé érdekli az európai közvéleményt, ami persze nem csoda, hiszen Walesben a helyi bajnokságban egy kivétellel csupa amatőr gárda szerepel. Egy évvel korábban a profi klubok száma még kettő volt, de a szinte "örökös bajnoknak" számító Barry Town, amely a legutóbbi tíz aranyéremből nyolcat megnyert, augusztusban csődbe ment, és a különböző amatőr csapatoktól összeszedett új gárdájával csont nélkül az utolsó helyen végzett.

Az egyetlen megmaradt profi klub a Total Network Solutions Lllansantffraid (az egyszerűség kedvéért TNS) lett, de a bajnokságot nem ez a csapat, hanem a Rhyl FC nyerte meg. Az egyesület korábban sohasem végzett az élen, de most már az idény kezdetétől kibérelte magának a tabella elejét: egyetlen vereségét még augusztusban szenvedte el, és a hét végi, Porthmadog elleni győzelemmel behozhatatlan előnyre tett szert a TNS-szel szemben.

Izraelben a Maccabi Haifa lépett meg a mezőnytől a bajnokság során, és olyan nagy fórt szedett össze, hogy még azt is megengedhette magának, hogy az elmúlt két hétben mindössze egy pontot gyűjtsön.

Persze az is lehet, hog a csapat mindenképpen hazai pályán akarta ünnepelni az aranyérmet, és így is történt: vasárnap az Akei Nazareth (Sebők Vilmos és Koltai Tamás volt csapata) volt az ellenfél, és bár a vendégek kissé ráijesztettek a haifaiakra, a végén azért csak összejött a bajnoki címhez szükséges győzelem. Negyedórával a lefújás előtt még 1-1 volt az állás, de a hajrában a Maccabi kétszer is betalált, és így 3-1-re diadalmaskodott.