Vágólapra másolva!
Alig két hete még szomorúan tájékoztatta az [origo]-t Böőr Zoltán, hogy újabb sérülése miatt számára befejeződött a szezon, a Debrecen válogatott középpályása azóta azonban lényegesen derűlátóbb, hiszen újra elkezdhette az edzéseket. A játékos elmondta: alig várja már az újabb pályára lépést, s persze nagyon bízik a Loki bajnoki címében.

- Bízott abban, hogy elkerülheti a műtétet újabb sérülése, részleges térdszalagszakadását követően?
- Igen, bíztam benne, ezért is mentem Belgrádba, ahol tüzetes vizsgálaton estem át, majd az ottani specialisták jelezték, hamarosan elkezdhetem az edzéseket, aminek hihetetlenül örültem. Egyébként a belgrádi emberek pozitív hozzáállása is nagy hatással volt rám, hiszen amikor kinn jártam, ismerősök, ismeretlenek rendre azzal biztattak, ne idegeskedjek, minden rendben lesz. Arrafelé ugyan nehezebbek az életkörülmények, mint nálunk, ám az emberek derűlátása és kisugárzása rendkívül jó hatással volt rám, még mindig nem tudom elfelejteni a kinn töltött néhány napot.

- Az edzéseken már nem is érez fájdalmat?
- De igen, még olykor-olykor belenyilall a térdembe, amitől meg is ijedtem, ám a doktorok megnyugtattak, hogy ez a sérülés ezzel jár. S valóban, napról napra egyre kevesebb fájdalmat érzek, továbbra is járok kezelésre, igaz, egyelőre még külön tréningezek, ezen a héten azonban már labdával is gyakorolhatok, ráadásul a csapattal együtt.

- Mikorra tervezi a visszatérést?
- Talán két hét múlva újra pályára léphetek, persze a juniorcsapatban, mivel bölcsebb, ha előbb ott próbálom ki, mennyire bírja a lábam a terhelést. Egyébként már javában szökdécselek, lépcsőzök, azaz hihetetlen a javulás mértéke, így aztán alig várom már a visszatérésemet. Abban reménykedek, hogy az utolsó néhány fordulóban újra a társak közt lehetek a pályán, így legalább szépen fejeződik be számomra ez az idény.

- A DVSC bajnoki címére mekkora esélyt lát?
- Egyre jobbak a kilátásaink, ám a Fradi és az MTK mellett nem szabad elfeledkezni a Balaton FC-ről sem, hiszen mindenki azt hitte, tavaszra kipukkadnak a siófokiak, erre még mindig a bajnokesélyesek közé tartoznak. Úgy érzem, nagyon izgalmas bajnoki hajrára lehet számítani, mivel elvileg még öt csapat is megszerezheti az aranyérmet. Persze nagyon szeretném, ha a végén mi lennénk a befutók, s remélem, ekkor már én is beszállhatok néhány percre játszani.

Bánki József