Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét rengeteg barátságos mérkőzése közül csak kevésnek volt valódi értéke, így aztán nem csoda, hogy elsősorban nem ezek alapján válogattuk ki álomcsapatunk tagjait. Érdekesség, hogy a tizenegyben két olyan focista is van, aki a brazil együttesel pályára lépett a Puskás Ferenc-stadionban: Dida és Ronaldinho.
Dida (brazil, AC Milan): A brazil hálóőrnek sem a hétközi, magyarok elleni válogatott meccsen, sem pedig az AS Roma elleni rangadón nem volt sok dolga. Hogy mégis őt választottuk be a hét álomcsapatába, az szinte emberfeletti bátorságának köszönhető: a Róma ultrái kétszer is megdobták őt, ám mégis visszaállt a kapuba, és az sem jutott eszébe, hogy eljátssza a nagy halált.
Curro Torres (spanyol, Valencia CF): A valencia gárda előtt nagy lehetőség adódott azzal, hogy a Deportivo legyőzte a Real, és a klub nem is hagyta kihasználatlanul a sanszot: a Betis elleni diadallal immár négy pont a csapat előnye. A meccsen a jobbhátvéd, Curro Torres volt a mezőny egyik legjobbja, és nem csak a gólja, hanem pazar játéka miatt is.Mehdi Meniri (algériai, FC Metz): A metzi együttes menekül a kiesés elöl a francia pontvadászatban, a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, és a hét végén az esélyesebbnek tartott Marseille otthonában is nyerni tudott. Itt a mindent eldöntő találatot az algériai középhátvéd, Meniri szerezte, aki pár héttel korábban szintén három pontot érő gólt fejelt.Manuel Belleri (olasz, Empoli FC): A Serie A-ban is rendkívül éles a kiesés elleni küzdelem, és az Empoli a hét végén nagy lépést tett a bennmaradás felé a Bologna legyőzésével. A találkozón a hazaiak első gólját a középhátvéd Belleri szerezte, akinek ez volt az első találata a legjobbak között.Joan Capdevila (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes ugyan kissé tartalékosan állt fel a Real Madrid ellen, hiszen már a Depornak, már a BL-elődöntőre is gondolnia kellett, de így is legyőzte a királyi gárdát. A második találatot a balhátvéd Capdevila érte el egy bődületes szabadrúgásból, de a focista enélkül is a mezőny egyik legjobbja lett volna.
Kim Källström (svéd, Stade Rennes): A háromkoronásoknál a múlt hét fő híre Henrik Larsson visszatérése volt, pedig a skandinávok legalább ennyire örülhetnek fiatal középpályásuk, Källström remek formájának is. A focista ugyanis mind a hétközi, Portugália elleni válogatott meccsen, mind a hét végi bajnokin betalált, és ha így folytatja, akkor az Európa-bajnokságon is nagyot robbanthat.Mihaita Paunel Plesan (román, Universitatea Craiova): Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja a román válogatott németek feletti 5-1-es győzelme volt. Ezen a meccsen a hazaiak egyik legjobb focistája a játékmester Plesan volt: ő rúgta az első találatot, és végig remekül fogta össze a csapatot. A mindössze 21 esztendős játékmester a hét végén, a bajnokságban is eredményes tudott lenni.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): Az elmúlt héten a magyar szurkolók egy része élőben is megtapasztalhatta, hogy miért tartják Ronaldinhót jelenleg a világ egyik legjobb formában lévő játékosának. A brazil sztár a Puskás Ferenc stadionban is varázsolt, de igazi értéke az Espanyol elleni bajnokin nyújtott teljesítményének volt, ahol tétmeccsen szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt  utóbbit sarokkal.Boudewijn Zenden (holland, Middlesbrough FC): Az Oranje egy másik Eb-résztvevőt, a görög együttes győzte le rendkívül simán a múlt héten, és a hollandok legjobbja a találkozón a balszélső Zenden volt, aki egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a diadalból. A focista a hét végén a Middlesbrough-ban sem játszott rosszul, és nem rajta múlott, hogy csapata 2-0-s vereséget szenvedett a Liverpooltól.
Samuel Eto'o (kameruni, RCD Mallorca): A támadónak pályára sem kellett lépnie ahhoz, hogy élete egyik legnagyobb sikerét érje el, hiszen szombaton kapta meg az elmúlt év legjobb afrikai játékosának járó díjat. Eto'o másnap aztán méltóképpen ünnepelte a trófeát, hiszen a Málaga elleni bajnokin kétszer is betalált, amivel győzelemhez, és könnyen lehet, hogy bennmaradáshoz segítette csapatát.Iván Kaviedes (ecuadori, Barcelona SC): A Libertadores-kupában a múlt héten amolyan pótselejtezőt rendeztek a legrosszabb csoportmásodikok között, és az ecuadori Barcelona SC ellenfele a venezuelai Maracaibo volt. Némi meglepetésre az utóbbi gárda szerzett vezetést, de az első félidő utolsó öt percében az Európát is megjárt Kaviedes mesterhármast ért el, amivel a legjobb 16 közé lőtte csapatát.