Vágólapra másolva!
A Werder Bremen és a Bayern München is hozta a kötelezőt a Bundesliga harmincegyedik fordulójában, így a jövő heti rangadójuk előtt megmaradt a brémaiak hatpontos előnye. Az alsóházban a Kaiserslautern és a Mönchengladbach egymás ellen ikszelt, az 1860 München pedig a Leverkusen ellen vesztett pontokat, így minden maradt a régiben.

A listavezető Werder nagyon bekezdett, az első percben már kétszer kellett hárítania Starkénak, a HSV kapusának. A tizenhatodik percben aztán már ő is tehetetlen volt Barbarez fejesével szemben, aki saját kapuja előtt csillogtatta csatárerényeit, ezúttal a Bréma szurkolók örömére. Mielőtt feléledhetett volna a Hamburg, megkapta a második gólt is, Ismael szabadrúgásánál azért Starke is asszisztált, ugyanis a vendégek kapusa a jobb sarok felé ellépett, és így nem ért vissza a középre tartó lövésre.

Barbarez megpróbálta jóvátenni korábbi bakiját, ám szépen elcsavart labdája a lécen csattant. Klasnic a túloldalon hasonló mozdulattal küldte kapura a labdát, a Werder légiósa azonban sikerrel járt, így félidőben 3-0-ra vezetett Lisztes Krisztián csapata. A második játékrész elején Ailton is jelezte, hogy nem akar kimaradni az össznépi gólparádéból, és Lagerblom passza után a léc alá helyezett. Sokáig csak Ismael veszélyes mozdulata okozott izgalmat a nézők körében, a francia lábáról ugyanis a saját kapuja felé perdült a labda, majd a végjátékban újra beindult a Werder, előbb Valdez talált be lehetetlen szögből, majd Skripniket ünnepelhette a Weser-stadion közönsége, miután értékesítette a kezezés miatt megítélt tizenegyest. A brémaiak így hatpontos előnnyel várhatják a jövő heti Bayern München elleni csúcsrangadót.

A Bayern a már kiesett Köln otthonában lépett pályára, és meglepetésre Podolski felső sarokba csapodó lövésével a Kecskések vezettek. A negyvenedik percben jött az egyenlítés, Ballack lövése kipattant Wesselsről, és az arra járó Pizarro bekotorta a labdát. Negyedórával a vége előtt egy cserejátékos döntötte el a csatát, az egy perce pályán lévő Schweinsteiger talált ballal a Köln kapujába.

Bundesliga, harmincegyedik forduló:
Freiburg - Hannover 4-1 (1-0)
gól:
Riether (14.), Bajramovics (50.), Iasvili (69., 78) illetve Brdaric (52.)
kiállítva: Cherundolo (25., Hannover), Coulibaly (79., Freiburg)

Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1-0 (1-0)
gól:
Klimovicz (19.)

Kaiserslautern - Mönchengladbach 2-2 (1-0)
gól:
Hal. Altintop (3.), Hrisztov (47.), illetve Broich (51.)
kiállítva: Obradovic (72., Mönchengladbach)

Dortmund - Rostock 4-1 (3-0)
gól:
Madouni (11.), Ewerthon (35.), Koller (37.), Odonkor (75.), illetve Max (66.)

1860 München - Leverkusen 1-1 (1-0)
gól:
Agostino (4.), illetve Schneider (48.)

Köln - Bayern München 1-2 (1-1)
gól:
Podolski (24.), illetve Pizarro (40.), Schweinsteiger (75.)

Werder Bremen - Hamburg 6-0 (3-0)
gól: Barbarez (16., öngól), Ismael (22.), Klasnic (39.), Ailton (48.), Valdez (81.), Skripnik (85., 11-esből)