Vágólapra másolva!
Az AS Romának a következő két hazai bajnoki mérkőzését semleges helyszínen kell lejátszania, mivel szurkolói bementek a pályára a Lazio elleni, félbeszakadt találkozón - döntött csütörtökön az Olasz Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága. Ez azt jelenti, hogy az április 10-ei Chievo, és a 25-ei Empoli elleni összecsapást nem a Stadio Olimpicóban rendezik.

Március 21-én a két fővárosi gárda rangadója azért ért véget idő előtt, mert a szurkolók között elterjedt - később hamisnak bizonyuló - hír szerint egy rendőrautó kisfiút gázolt halálra. A 48. percben, 0-0-s állásnál két görögtűz repült a játéktérre, majd váratlanul nagy tanakodás kezdődött a középkörben, s a bíró előbb felfüggesztette, félórával később pedig lefújta a találkozót.

A meccs kapcsán történt rendbontásokban több mint 170 ember - köztük 153 rendfenntartó - megsérült. A mérkőzés félbeszakításáról Adriano Galliani ligaelnök döntött, miután a veszélyes helyzetben a futballisták nem akarták folytatni a találkozót.

A fegyelmi bizottság kedden a pályaválasztó Laziót 51 ezer, míg a vendégcsapatot háromezer euróra büntette meg, majd csütörtökön 10 ezer euróra növelte a Roma bírságát.

Az összecsapást április 14-én újrajátsszák, és Galliani döntése értelmében újra a Stadio Olimpico lesz a helyszín, ráadásul a nézők számát sem korlátozzák. Az utóbbi határozat közfelháborodást keltett a rendfenntartók és több olasz klub körében.