Vágólapra másolva!
Csodát nem ígérhetek a walesiek ellen, azt viszont elvárom, hogy játékosaim maximális odaadással küzdjenek - jelentette ki Lothar Matthäus szövetségi kapitány az MLSZ keddi sajtóbeszélgetésén.

A játékosként 150-szeres német válogatott szakember ismét leszögezte: az idő rövidsége miatt a nemzeti együttes szakmai stábja nem képes arra, hogy javítsa a futballisták gyorsaságát, technikai képzettségét, így elsősorban a lelki felkészítésre fektetik a fő hangsúlyt.

"Természetesen jobb lenne, ha hosszabb időt tölthetnénk együtt, de erre egyelőre nincs esély. Így elsősorban arra kell törekednünk, hogy jó légkört alakítsunk ki. Lényeges, hogy a játékosok higgyenek magukban. Már most is a jó a hangulat, de még kell egy kis idő, hogy teljesen összeszokjunk. Ráadásul sok az új, kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkező futballista, nekik időre van szükségük a ritmus felvételére" - jelentette ki Matthäus.

Hozzátette: a magyar válogatott szerdán a saját stílusát akarja erőltetni, nem igazán foglalkoznak azzal, hogy tíz helyen módosult a vendégek kerete, s a két nagy sztár, Ryan Giggs (Manchester United) és Craig Bellamy (Newcastle United) sem jön Budapestre.

"A vendégek közül többen játszottak a skótok elleni, 4-0-s győzelemmel zárult barátságos találkozón, vagyis cseppet sem lesz könnyű feladatunk. Sokat elárul az is, hogy azon a mérkőzésen nem Giggs volt a legjobbjuk" - mondta a magyar szövetségi kapitány.

Matthäus mindenképpen jó játékot és eredményt vár, de kijelentette: nem lenne elégedett, ha "csak" győzelmet s nem közönségvonzó futballt ünnepelne a szurkolótábor.

"Egyértelmű, hogy maximális teljesítményt várok a játékosaimtól, hiszen hosszú távon csak így érhetünk el sikereket" - hangsúlyozta a szakvezető.

A Puskás Ferenc-stadionban szerdán 20.15-kor kezdődő találkozót - a január 25-én elhunyt Fehér Miklós emlékmérkőzését - a német Florian Meyer vezeti, és a Sport1 élőben közvetíti.