Vágólapra másolva!
Mivel csütörtökig sem történt pénzügyi teljesítés a Celladam-csoport részéről, az FTC felbontotta a tavaly év végén kötött szponzori szerződést.

Az FTC vezetősége november 25-én jelentette be, hogy a Celladam-csoport lesz az új főszponzor, míg Várszegi Gábor cége, a Fotex Rt. fokozatosan kiszáll a klub finanszírozásából. Az egyesületnek a megállapodás szerint március 10-ig kellett volna megkapnia az első, 300 millió forintos részletet.

- Nem látott már halvány esélyt sem a fizetésre? - kérdeztük Furulyás Jánost, a Fradi első emberét.
- Nem láttam, noha még csütörtökön is kaptam Kovács Ádámtól biztató leveleket, én azonban már nem hiszek semmiben, csak ha a számlán van a pénz. Az azonban nincs ott. Mindezek ellenére nem kizárt, a Kovács Ádám vezette cégcsoport a jövőben valamikor partnere lehet a Ferencvárosnak. Jelenleg azonban nem látom reálisnak, hogy az üzleti nehézségekkel küzdő Celladam betartsa az ígéretét. Egyetlen hozadéka a kapcsolatnak, hogy a részvények visszakerültek a Ferencvároshoz, ugyanis a korábbi tulajdonos, a Fotex Rt. határidőt szabott, különben maga értékesíti a részvényeket.

- Milyen tervei vannak, miként tudnak enyhíteni az anyagi gondokon?
- Újabb támogatókat kell keresnünk, s bevallom, ez ügyben nem indulunk a nulláról. Továbbá elképzelhető a részvények újabb értékesítése is, de leginkább egy új stadion építése, valamint az ahhoz kapcsolódó multifunkcionális létesítmény létrehozása szerepel a terveimben. Az új stadion a tervek szerint minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal, harmincötezer néző befogadására lesz alkalmas.

- Nem tart attól, hogy az anyagi problémák éreztetik hatásukat a futballcsapat eredményeiben?
- Nem hiszem, mivel jelenleg nincs elmaradásunk, mindent kifizettünk, ugyanakkor lementem az öltözőbe a játékosokat tájékoztatni a jelenlegi helyzetről, elvégre ez egészségesebb, mintha az újságokból értesülnének az eseményekről. Persze, azt is jeleztem a fiúknak, hogy az eddigi teljesítménytől nem vagyok elájulva, s bízom abban, a jövőben jó játékkal sikerül megnyerni a bajnokságot, elvégre a Ferencvárosnál nem is lehet más a cél.

- Személyes támadások nem érték a Celladammal történt üzlet meghiúsulása miatt?
- Az elnökségben egyáltalán nem, jóllehet felkészültem arra is, hogy mások most jó okot találtak arra, hogy, megtámadjanak. Valószínűleg elviselem ezt is, mint ahogy korábban is kivédtem hasonlóan erős kritikákat, nekem ugyanis tiszta a lelkiismeretem, mindenkor a Ferencvárosért és nem a Ferencvárosból éltem.

(MTI)/[origo] - Bánki József