Vágólapra másolva!
Giuseppe Pisanu olasz belügyminiszter szigorú intézkedéseket helyezett kilátásba, miután több mint százan megsérültek a vasárnap este félbeszakadt Lazio-Roma olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzést övező rendbontás-sorozatban. Néhány olasz politikus kapcsolatba hozta a rendbontást Silvio Berlusconi miniszterelnök egyik szombati kijelentésével.

"Mindent el fogok követni, hogy még egyszer ne fordulhasson elő a stadionjainkban ilyen incidens. Csak a rendőrség lélekjelenlétén múlott, hogy nem torkolltak tragédiába az események" - jelentette ki Giuseppe Pisanu belügyminiszter.

A 15 letartóztatott szurkoló továbbra sincs szabadlábon: nyolcat vizsgálati fogságban tartanak, mivel megfenyegették a játékosokat, heten pedig házi őrizetben várják a római államügyészség állásfoglalását.

A mérkőzés félbeszakításáról Adriano Galliani, az Olasz Labdarúgó Liga elnöke döntött, miután a veszélyes helyzetben a futballisták nem akarták folytatni a találkozót.

Néhány politikus kapcsolatba hozta a rendbontást Silvio Berlusconi miniszterelnök szombati kijelentésével, mely szerint "forradalom törhet ki a lelátókon, ha a kormányzat nem segíti ki az 510 millió eurós adóssággal sújtott olasz labdarúgást a kátyúból".

Többek szerint előre megtervezett akcióról van szó. Egy rendőr valóságos gerillaháborúnak nevezte a római olimpiai stadionon kívül hat órán át zajló verekedést, randalírozást.