Vágólapra másolva!
Ami hetek óta érett a francia bajnokságban, immár valósággá vált: az év elején még biztos bajnoknak tűnő AS Monaco előnye elfogyott, és a Lyon utolérte a nagyhercegség csapatát. Görögországban az Olimpiakosz tíz év alatt 17. edzőjét fogyasztotta el, míg Belgiumban a listavezető Anderlecht a Bodor Boldizsárral felálló Germinal Beerschottól szenvedett vereséget.

Jó hetük volt a Belgiumban légióskodó magyar focistáknak, hiszen aki játéklehetőséget kapott, az égig a pályán volt, és győzelemnek örülhetett. Az RFC Antwerpben szereplő Bukrán Gábor nem szerepelt csapatában, amely 1-0-s vereséget szenvedett a Lierse SK-tól, és az utolsó helyen, szinte menthetetlen pozícióban áll.

Lendvai Miklós ellenben hosszú idő után ismét kezdő volt a Charleroi-ban, amely 3-1-re verte a Westerlót, és egyre inkább megmenekülni látszik a kiesés elöl: a gárda immár hétpontos előnnyel rendelkezik a 17. Heusden Zolderrel szemben.

Az igazi szenzációt azonban Bodor Boldizsár együttese, a Germinal Beerschot okozta, amely nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzte a bajnokságot nagy fölénnyel vezető Anderlechtet. A brüsszeliek nem játszottak valami jól, az első félidőben még csak helyzetük sem akadt (ami a Germinal védelmének, vagyis közvetetten Bodornak is a dicsérete), a második játékrészben azonban szereztek egy gólt, amit a játékvezető érthetetlen módon lesre hivatkozva nem adott meg.

A mindent eldöntő találat az Anderlecht 17 esztendős, hatalmas tehetségnek tartott védője, a Manchester United által is kiszemelt Vincent Kompany hibájából született: a hátvéd rosszul sikerült felszabadító rúgása után Kristof Snelders egyedül törhetett kapura, és nem is hibázott.

A brüsszelieknek ez volt a harmadik vereségük a szezon során, de előnyük még mindig tíz pont a második helyezett FC Bruges előtt, ráadásul, az Anderlecht egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Igaz, ez az elmaradt mérkőzés az Excelsior Mouscron ellen került majd sorra, márpedig a mouscroni gárda a negyedik pozíciót foglalja el, és remek formában van. Ez utóbbi kitétel elsősorban a fiatal támadóra, Luigi Pieronira igaz, aki a hét végén a Beveren ellen egymaga négyszer volt eredményes, és ezzel 22-re növelte szezonbéli találatainak számát, amivel természetesen vezeti a góllövőlistát.