Vágólapra másolva!
Kedden két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: Milánóban és Portóban a negyeddöntő első találkozóira kerül sor. A Deportivo meglepné a címvédő és bombaformában lévő Milant, míg a Porto-Lyon összecsapáson a MU-t búcsúztató portugálok újabb sikerre készülnek, ám a francia bajnokság friss listavezetője is magabiztos a meccs előtt.

A múlt és a jelen alapján is egyértelműen a BL-címvédő milánói vörös-feketék az esélyesek, ráadásul Carlo Ancelotti vezetőedző csapata elképesztően jó formában várja a keddi 90 percet. A kulcsemberek (Cafú, Maldini, Pirlo, Seedorf, Sevcsenko, Kaká) hetek óta bámulatos teljesítményt nyújtanak, s semmi jel nem mutat arra, hogy a Deportivo ellen kellemetlen meglepetés érné őket.

"Az a legfontosabb, hogy Milánóban semmiképpen se kapjunk gólt" - fogalmazott Ancelotti. "Természetesen nem 0-0-s döntetlenre gondolok, jó lenne előnnyel utazni a visszavágóra, mert a Deportivo remekül szervezett, taktikusan és harmonikusan játszó együttes. Igaz, már nincs a spanyoloknál Makaay, de ott van Pandiani, aki bármikor képes a gólszerzésre. Bízom a továbbjutásban."

"Hatalmas a lelkesedésünk, és parádés hangulat övez bennünket. A San Siro minden meccsünkre megtelik, boldogok a szurkolóink" - mondta a Milan és a futballvilág egyik legendája, Paolo Maldini. "A nagy nyomás ellenére folyamatos győzünk, s természetesen ezen az úton kell haladnunk tovább."

A hazaiaknál csak a világklasszis védő, Alessandro Nesta sérülése okoz gondot, ő nem is léphet pályára. Rajta kívül a kapus Dida sem teljesen egészséges, hátsérülése miatt egyelőre bizonytalan a szereplése. A Milannak azonban intő jel lehet, hogy a legjobb 16 között a Deportivo kétszer is 1-0-ra legyőzte a tavalyi döntős Juventust.

Javier Irureta vezetőedző együttes három vereség után a hétvégén ismét nyert a bajnokságban, de ettől még nem járnak a fellegekben La Corunában. "Senkinek sem lehet kétsége, hogy csúcsformában futballozó ellenfél vár ránk. A Milan Európa legjobb csapatai közé tartozik, csak a Real Madridot és az Arsenalt emlegethetjük vele egy szinten. De nem félünk, magabiztosak vagyunk, s hiszünk a jó eredmény elérésében" - szögezte le Irureta.

AC Milan (olasz) - Deportivo La Coruna (spanyol), 20.45 ó
vezeti: Ivanov (orosz)
várható kezdőcsapatok:
Milan: Dida vagy Abbiati - Cafú, Costacurta, Maldini, Pancaro - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Sevcsenko, F. Inzaghi vagy Tomasson.
Deportivo: Molina - Scaloni, Najbet, Andrade, Romero vagy Capdevila - Sergio, Mauro Silva, Duscher, Luque - Valerón - Pandiani.