Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2004. március 15-21.)

Ezúttal nem voltak európai kupamérkőzések, így álomcsapatunk összeállításánál csak a hazai porondon nyújtott teljesítményre támaszkodhattunk, de így is rengeteg kiváló futballista közül válogathattunk. A tizenegy játékos közé kettő olyan is bekerült, akinek a neve nem lehet olyan ismerős, de mind a holland Ponk, mind a svájci Sermeter megérdemli, hogy megismerkedjünk velük.
René Ponk (holland, FC Utrecht): A holland kupában a múlt héten már az elődöntőket rendezték meg, és mindkét párviadalban büntetőkkel dőlt el a továbbjutás sorsa. Az FC Utrecht a Sparta Rotterdamot verte ki, és a mérkőzése hőse a vendégek portása, Ponk volt, aki a tizenegyesrúgások során három lövést is hárított. Ráadásul a hét végi, Twente elleni bajnokin sem kapott gólt.
Christian Alvárez (argentin, Racing Santander): Aligha kétséges, hogy a Santander és a Celta az elmúlt hét legőrültebb mérkőzését játszotta. A végeredmény 4-4 lett, mégpedig úgy, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. A Racing részéről a jobbhátvéd, a télen a Lanústól igazolt két tizenegyest is értékesített, és ezen kívül még egy gólpasszt is adott.Sami Hyypia (finn, Liverpool FC): A Vörösök az elmúlt héten nagy lépést tettek a Bajnokok Ligája részvétel felé, hiszen mindkét mérkőzésüket megnyerték, és ennek köszönhetően fel is jöttek a negyedik helyre. A két győzelem mellett további örömöt okozott a drukkereknek, hogy a gárda egyik meccsen sem kapott gólt, és a védelemből elsősorban Hyypia emelkedett ki, aki a Wolverhampton ellen három pontot érő gólt szerzett.Mehdi Meniri (algériai, FC Metz): A Metz gárdája nagyon fontos győzelmet aratott a Strasbourg ellen a Ligue 1 29. fordulójában, hiszen ennek a három pontnak köszönhetően a csapat elhagyta a kiesési zónát. A győztes találatot az algériai védő, Meniri szerezte, aki mostanában meglehetősen gólerősen futballozik, hiszen egy héttel korábban, a Nantes ellen is betalált.Asier del Horno (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk együttes a Real Madrid elleni győzelmével továbbra is tartja magát az UEFA-kupát érő ötödik pozícióban. A fővárosiak elleni az egész csapat kiválóan futballozott, de a meccs főhőse a balhátvéd Del Horno volt, aki 2-2-es állás után egy perc alatt kétszer is betalált, és főleg második gólja volt szépségdíjas.
Gürkan Sermeter (svájci, Young Boys): A helvét pontvadászatban az FC Basel előnye ugyan szinte behozhatatlan, de a genfi Young Boys azért nem tett le arról, hogy behozza a listavezetőt. A Fiatal Fiúk mindkét múlt heti bajnokijukat megnyerték, mégpedig meglehetősen simán, és a török származású középpályás, Sermeter a két bajnokin háromszor talált be.Stefano Fiore (olasz, Lazio): Az Olasz Kupa döntőjének első mérkőzésén a római együttes kétgólos előnyt szerzett a Juventus ellen, és ez elsősorban a középpályásnak, Fiorénak volt köszönhető. A játékos szerezte a fővárosiak mindkét találatát, a másodikat ráadásul egy pazar ollózásból. Fiore a Roma elleni derbin sem futballozott rosszul, igaz, itt csak egy félideje volt a bizonyításra, mivel a meccs félbeszakadt.Johann Micoud (francia, Werder Bremen): A brémaiak jó úton haladnak afelé, hogy duplázzanak, hiszen a bajnokságban már tetemesnek mondható a fórjuk, és a kupában is bejutottak a fináléba. A csapat játékmestere, a francia Micoud jövője ugyan továbbra is bizonytalan, ám jelenleg mindent megtesz a Werder sikereiért: mind a kupameccsen, mind a vasárnapi bajnokin eredményes volt.Damien Duff (ír, Chelsea FC): A londoni csapat megint gyengén futballozott, de a három pontot azért begyűjtötte a Fulham ellen. A győztes gólt az ír balszélső, Duff szerezte, akinek ez volt az első találata ebben az esztendőben, és egyre jobb formába lendül sérülését követően, bár Ranieri mester azért igyekszik őt óvni, és le is cserélte a találkozó hajrájában.
David Villa (spanyol, Real Zaragoza): Az aragóniai együttes drukkerei szerda óta valószínűleg teljes eufóriában ünnepelnek, a héten ugyanis kedvenceik a spanyol kupa döntőjében, hatalmas küzdelemben 3-2-re legyőzték a Real Madridot, és ezzel elhódították a trófeát. A gárda támadója, Villa ezen a meccsen is remekelt, és a hét végére is sem engedett ki, az Espanyol elleni bajnokin is betalált.Alexandre Frei (svájci, Stade Rennes): A hét végi francia forduló nem bővelkedett a gólokban - egészen a legutolsó mérkőzésig, ahol hét találat is született. A Rennes 4-3-ra verte a Marseille-t, és a diadalból a hazaiak helvét támadója, Frei mesterhármassal vette ki a részét. A csatár ezzel már 11 gólnál jár a szezonban, és a nyári Európa-bajnokságon érdemes lesz rá odafigyelni.